fredag 30 januari 2009

Må bra-dag

Händer en del saker runt omkring mig som ibland är påfrestande och när jag upptäckte att jag fått julklappspengar från farmor spenderade jag en eftermiddag på stan rotande genom reahögar. Fick mig en helt ny outfit för 100kr (ej inkl skor). Sen köpte jag hårtoning (också på rea) och en rengörande ansiktsmask. Nu väntar jag bara på att pojkarna ska fly lägenheten, så jag får lite privacy. Det råkar vara så att jag utöver de två ursprungliga tonårspojkarna har 3 till... Inte riktigt läge att tona håret och lägga en ansiktsmask. Hahaha, jag kan inte låta bli att skratta åt den bilden.

Ikväll tänker jag göra sushi till mig och vill inte pojkarna ha det kan de koka pasta och värma köttfärssås till.

onsdag 28 januari 2009

Inte lätt

Det är inte lätt att vara bonusmamma. Hur ska man kunna planera? Pojkarna har bott hos oss sen i torsdags kväll och än så länge har en av dem ätit mat tillsammans med oss en gång. Då hade vi så trevligt - pratade, skrattade och satt kvar och pratade en stund efter att maten var uppäten också. Det är så svårt att lära känna dem ordentligt (och vice versa) om den enda kommunikation vi har är när jag ber dem sätta in disken de har vid datorerna i diskmaskinen eller när jag tjatar på dem att de inte kan sova hela dagen. Får man lov att använda blomsprutan? Kanske inte rätt sätt att bli omtyckt på...


Ikväll har jag planerat go-middag med ugnsstekt lax, potatis och kall sås och den ene säger "vi får se" och den andre "kanske". Varför gör jag mig till? Jag intalar mig att jag måste ha tålamod och att inga tonårspojkar tycker om sina föräldrar och speciellt inte bonusföräldrar.

måndag 26 januari 2009

Sjuuuuk

Ja, jag är otroligt ynklig. Huvudvärken har lättat lite, men den är fortfarande påfrestande och dessutom har den fått sällskap av en sårig hals och stundtals en lätt feber. Jag behöver bara harkla mig så får jag blodsmak i halsen. Urk. Jag är verkligen ynklig. Tyck synd om mig!

söndag 25 januari 2009

Huvudvärk

Usch! Vet inte om jag någonsin haft såhär ont i huvudet (utan att ha varit bakis). Hade ont redan när jag vaknade så jag tog två huvudvärkstabletter och ett glas vatten. En halvtimme senare kände jag välbekant magknip och överproduktion av saliv och jag trodde inte att det var sant. Det var inget jag kunde göra nåt åt. Tittade på klockan och såg att det var ingen idé att ringa till syster Elisabeth (mamma) eftersom hon jobbat natt. Jag ringde till lille far eftersom han emellanåt har problem med migrän. Jag fick lite tips av honom och nu har det nog lättat lite men det är långt ifrån bra.

tisdag 20 januari 2009

Sömnlöshet

Vaknade vid 4 i morse och kunde inte somna om. Jag hade då sovit ca 4 timmar. *suck* Jag satt och slösurfade lite och halv 6 ungefär hörde jag min käre sambo gå upp. Han saknade mig. :-) Vi åt frukost och då fick vi (eller jag?) en konstig lust att lyssna på Harry Brandelius - Gamla nordsjön. Vi såg en video på youtube med Harry och den var ganska osynkad och då kunde jag inte låta bli att fnissa åt Osynk-Bjarne från 100 höjdare, så vi var tvungna att se den med. Hahaha, den är fortfarande lika rolig.

söndag 18 januari 2009

Team Wells

Jag måste ju berätta att jag är inbiten Körslaget-fantast. Igår satte jag chipsen i vrångstrupen när team Wells från FALKENBERG åkte ut. Hur kommer det sig att guldkören är kvar och den röda kören fick åka ut? Det måste bero på att Wells har varit ganska enspårig i låtvalen, rock och boogie woogie för sångmässigt hade Falkenbergskören tagit sig förbi både Boråskören och Uddevallakören. Nej, nu är det bara till att heja fram Team Hanna till seger, den enda kören kvar som är nåt att ha. Enligt min åsikt kanske jag måste tillägga.

onsdag 14 januari 2009

Torskapäron

Toscapäron är en god efterrätt som just nu står i ugnen. Det påminner mig om sommaren med Ljunbgypojkarna. Jag bodde hos M och han och jag skulle planera en middag till dagen efter. Toscapäron är ju en enkel efterrätt och han skulle smsa menyn till övriga gänget och stavade det: "torskapäron". Jag skrattade så att jag knappt fick luft. Jag ler åt minnet men känner mig samtidigt sorgsen. M gick omkom i en bilolycka i somras.

Bara timmar kvar

Jag längtar till imorgon!

måndag 12 januari 2009

Planen för dagen

Jag tänkte att om jag skriver i bloggen om det jag planerat göra idag, så kan jag inte smita undan från det.

Jag ska:
Plocka genom garderoben (det mesta ligger ändå på golvet nu)
Baka bröd (vi har inte en brödsmula kvar)
Plocka ur diskmaskinen (evighetsarbete, den är ju snart full igen)
Städa toaletten (vem är det som skiter damm?)

------------
Kl 20.00
Bröden står nu i ugnen och när de är klara har jag gjort allt jag planerade göra idag. Nu är jag less! Jag har återupptagit mitt gitarrspelande och fingertopparna ömmar redan. Det gör inte bara ont när jag spelar gitarr, det gör ont när jag skriver på tangentbordet med. *suck*

söndag 11 januari 2009

Gym

Idag har jag och käre sambon äntligen hittat till gymmet och tänka sig, det låg kvar på samma ställe. Det är nu över en månad sen vi var där sist (men vi gymmade en gång i Indien). Jag har lagt om min träning från att bygga muskler till att bli mer smidig och allsidig. Tidigare körde jag slut på ett begränsat antal muskelgrupper varje träningstillfälle bröst+triceps, rygg+biceps, axlar+ben+mage. Nu kör jag genom hela kroppen varje gång med färre set, lättare vikter och fler repetitioner. Jag har också funderingar på att ta upp simningen igen. Synd att jag inte är student längre för 4mån kort kostar 200kr för en student och 450 för vanliga dödliga.

fredag 9 januari 2009

Vänner

Vilken tur att man har vänner! Nu råkade det vara så att en jag känner hade precis det jag sökte, så jakten är över och jag gillar Luleå igen.

Om jag är kryptisk? ;-) Jag vill testa att vara lite mystisk så att ni ofta kommer hit och läser...

torsdag 8 januari 2009

Småstad i obygden!

Ibland blir jag så ruskigt irriterad (läs djävligt förbannad) på Luleå. Jag letar efter något speciellt men på grund av att vi bor i en mindre stad är utbudet inom detta område så gott som obefintligt. Hade detta hänt i Fbg hade jag bara åkt 3 mil till Hstd eller kanske åkt 10 mil och kommit till Gbg och jag hade hittat en uppsjö av ställen. Nej, här måste man åka 30 mil till Ume och kanske hitta eller hela 94 mil till Sthlm för att hitta en mängd ställen. Flytta världen närmare Norrbotten!

onsdag 7 januari 2009

Vår juuuulskinka har rymt...

Nej, det har den inte men det var det första jag kom att tänka på vad gäller julskinka. Idag har vi köpt en till julskinka och den står nu färdiggriljerad på spisen. Eftersom vi har haft nattaktiva pojkar här under julen så försvann julskinkan i ett nafs. Antar att den blev wow- och cs-tilltugg. Enligt traditionen ska jag vara less på julskinka när julen är slut och sista biten ska gå till en göra-slut-på-julskinkan-pizza. Jag känner mig i år snuvad på denna hederliga gamla tradition så när vi hittade julskinka på rea slog vi till! Ikväll blir det en macka med julskinka och senap...

Förresten så var jag med om något utomordentligt roligt idag, men jag tänker inte gå in närmare på det. :-P

söndag 4 januari 2009

Spelkvällen

Jag oroade mig alldeles i onödan. Vi spelade inte besserwisser utan TP efterföljt av Singstar. De andra deltagarna på spelkvällen har så hårt sammansvetsade lag, så enda lösningen var att jag och min käre sambo fick vara ett lag. Ett beslut som visade sig vara mycket bra, eftersom vi vann i TP! Jag är glad över att min käre storebror, magister Andersson, inte var med i nåt motståndarlag om man säger så... Jag kunde faktiskt flera frågor även om jag fortfarande grämer mig över att jag inte kom på vem som skrev böckerna om Van Veetereeen (valfri stavning). När vi sjöng singstar körde vi med utslagningar och jag vann i finalen båda gångerna, men jag ska tillägga att det var jämnt. Jag känner mig ganska ringrostig i sången och när jag tänker efter är det ju faktiskt över 10 år sedan jag sjöng i kör. (I miss you all, members of Camerata Vocale!)

Jag har ju glömt skriva om den goda maten! Kvällen började ju med att vi lagade mat tillsammans. Vitlöksbröd med sallad och aioli till förrätt, entrecote med parmesanpotatis och hallonvinägersås till huvudrätt och en krämig pannacotta till efterrätt. Det blev många skratt och sminket som satt så snyggt när jag anlände blandades med skrattårar och måste tvunget avlägsnas allt eftersom kvällen fortled. Tiden gick snabbt och helt plötsligt var klockan nästan 3 det var dags att runda av kvällen.

fredag 2 januari 2009

Happy New Year, miss Sophie!

Gott nytt år alla bloggläsare! Jag känner att jag egentligen skulle skriva en såndär fin årskrönika som jag sett många andra göra, men jag har just bestämt mig för att vänta med det till nästa år. Ja, då var den saken ur världen :-)

Imorgon väntar den fasande spelkvällen och jag fick just höra att det är just Besserwisser vi ska spela imorgon. Detta spel ligger ju på minus och jag börjar redan kallsvettas. Men jag har kommit fram till att det enda jag kan göra är att bjuda på mig själv.