måndag 30 mars 2009

Invigning av produkt

Idag invigde jag produkten (grytan) som jag fick i födelsedagspresent av givarna. Ska man vara petnoga är det inte samma exemplar eftersom jag var och bytte grytan till en likadan i annan färg. Rött ska det ju vara i köket! Det är en gjutjärnsgryta från Le Creuset överdragen med emalj och det är livstidsgaranti på den. Jag och käre sambon gjorde paella och det blev mycket mat och snyggt blev det. Så snyggt att jag måste skriva ett inlägg in Snygg Mat också. Lite senare i veckan skall givarna av produkten få smaka derivat tillverkat i produkten.

fredag 27 mars 2009

Den där skoterresan

I måndags släppte jag iväg sambon med bil och skoter på släp till nånstans i ingenstans, 15 mil bortanför Arjeplog (Arvidsjaur?). Tillsammans med 33 andra i skoterklubben skulle de köra skoter, prata om skotrar, dividera om vems skoter som går snabbast och vilken som egentligen går snabbast. Jag antar att de en dag för tidigt kom fram till vilken skoter som går snabbast för käre sambon anländer i Luleå någon gång ikväll, en dag före planerad ankomst. Det ska bli härligt att ha honom hemma igen. För att slippa sitta ensam i lägenheten har jag promenerat flera mil, hälsat på folk, våldgästat folk, bjudit in mig på mat etc.

tisdag 24 mars 2009

The 3.0-party

Trots massa planerande och matlagning i dagarna tre blev det ganska stressigt precis innan festen. Men jag tycker ändå att festen blev lyckad, maten räckte och folk verkade ha trevligt. Jag hade trevligt! Jag har lite dåligt samvete för att jag som värdinna inte hann prata med alla mina gäster. Shame on me! Jag fick många fina presenter, ingen nämnd och ingen glömd. Jag vill passa på att tacka alla gästerna för att de förgyllde kvällen, man kan ju lugnt säga att det inte hade blivit samma sak utan er... Speciellt vill jag tacka alla som blev indragna i förberedelserna: käre sambon (div. jox), svägerskan (bröd och halloumisallad), svärmor (pajer), svartklädda tjejen (dukning, toast, tipspromenad) samt diverse bärslavar för frakt av mat och prylar till och från lokalen. Love you all!

onsdag 18 mars 2009

Karin 3.0


Idag fyller undertecknad 30 år. Dagen började med sång med kaffe och tårta på sängen, av min käre sambo. Han hade bakat bottnen när jag var iväg några timmar med hans mamma igår och så la han ihop och garnerade den när han kom hem från nattskiftet. När jag satt i sängen och mumsade tårta slog det mig att jag inte hört nån elvisp på morgonkvisten. Det visade sig att han smugit upp på vinden för att vispa grädden. Tänk om nån hört vispandet och kommit upp för att undersöka var ljudet kom ifrån och hittat käre sambon sittande på golvet med en skål vispgrädde mellan benen och ett fåraktigt uttryck i ansiktet. LOL
På eftermiddagen kom han med min födelsedagspresent och jag blev helt stum. Sexigare köksmaskin får man leta efter! Jag älskar den! Jag hoppas nu att den funkar bra med, men jag vet en som har en som är helt förälskad i den, inte bara till utseendet.

söndag 15 mars 2009

Önskelistan

Det har kommit önskemål om önskelista. Det jag kommer på just nu är: morgonrock (ej vit, ej med luva), nåt snyggt smycke, krukväxter, presentkort på MakeUpStore, stuff med Barbapapa... Eller helt enkelt nåt annat kul som du tycker att jag saknar.

lördag 14 mars 2009

Melodifestivalen 2009

Snart degar jag och sambon i soffan framför TVn och årets melodifestival. Pizzan står i ugnen, min äppeldryck med ciderkaraktär ligger på kylning och sambon har redan provsmakat sitt vin. Vad tycker vi om årets bidrag? Det är ett relativt starkt startfält och vi ser ingen tydlig vinnare. Måns och EMD är två bidrag som jag skulle kunna tänka mig som vinnare, men jag tror att Malena Ernman har en större chans i stora finalen i maj i Ryssland. Summa sumarum från oss på varvet: Snälla snälla, låt inte Caroline af Ugglas vinna!
-------------------
Efter att har alla bidragen framförts så har vi konstaterat att vår favorit är EMD. En melodi som jag glömde nämna tidigare är Sofias, den grekiska. Vi tycker inte att den har nån som helst anknytning till Sverige och svenskarna. Caroline af Ugglas är skrämmande populär och den känsla jag fått är att de som inte älskar henne, hatar henne. Vi tillhör den sistnämnda gruppen. Vad ska Europa tro om oss om vi skickar henne?!
-------------------
Det var lite för nära att Caroline fick åka till Ryssland och representera Sverige. Jag är glad att Malena tog sig förbi och snodde vinsten. EMD kom ju trea iaf, inte illa pinkat.

onsdag 11 mars 2009

Gah!

Vaknade. Gäspade. Sträckte på mig. Fick sendrag i båda vaderna. Fan. Gick upp. Loggade in på facebook och upp poppade: "Only one week until your Birthday!..." Jag hade ju lyckats förtränga det.

torsdag 5 mars 2009

Köksrenovering

Som vissa av er kanske vet har jag och min käre sambo sysselsatt oss med en mindre köksrenovering. Det är visserligen han som gjort det största arbetet, men det går inte för två personer att jobba tillsammans på ett så litet område. När jag tänker efter kan jag faktiskt ge honom all cred för arbetet. Vi glömde föreviga hur det såg ut innan vi började jobba, men jag har letat i arkiven och funnit ett foto där rätt hörn av köket är med. Det man inte kan se på bilden är att det inte finns två sidor som är parallella i konstruktionen från och med ugnen och uppåt. Det som vi (käre sambon) gjort är att byta ut detta hafsbygge mot en "ny" garerobsstomme och satt hyllor och skåpsluckor där vi vi ha dem. Dessutom utnyttjade vi utrymmet till höger om ugnen till lite dekorativ förvaring och mysbelysning. Det varma ljuset från ugnen räckte inte. ;-)

måndag 2 mars 2009

Ny header

Jag känner att den header jag har nu i bloggen inte känns speciellt aktuell. Jag lyckas helt enkelt inte att dra mig iväg till gymmet. Det känns jättekonstigt för jag vet ju hur roligt det är att träna. Jag har blivit en djävla soffpotatis. Några promenader har jag lyckats klämma in i mitt späckade dagsschema (*fniss*) och det är väl tur det. Blir mars en bättre månad? Jag hade ju såna förväntningar på februari... Den nya headern borde vara på när jag sitter som en säck potatis framför datorn eller när jag ligger bland kuddar och filtar i soffan och tittar på nån serie.