onsdag 29 april 2009

Förberedelser inför årets sillunch

Det är konstigt att jag inte känner när det räcker. Jag ordnar sillunchen i år och jag lägger ner för mycket tid och energi egentligen men jag vill ju att den ska bli perfekt. Nu har jag lagt ner ungefär 2 hela dagar på att planera, handla, göra sill och baka tårta. Utbudet av sill på stor burk på Willys och Kvantum var katastrofalt. De hade inlagd sill, löksill, matjessill, senapssill och skärgårdssill. Senapssillen har samma färg som barnbajs och smakar ungefär därefter så senapssill gjorde jag själv efter mammas gamla beprövade recept. Sen är ju tivolisillen ruskigt god så den var jag ju tvungen att göra. Och så ville jag testa lite nya smaker på folket så det råkade bli en italiensk sill och en inlagd sill med pepparrot också. Varför gör jag allt detta? Ja, jag hoppas verkligen att folket uppskattar årets sillunch.

måndag 27 april 2009

Storfisken R.I.P

Det är en tung dag för oss alla. Storfisken som varit i min ägo sedan hösten 2006 har idag lämnat jordelivet (vattulivet). Så sent som för en vecka sedan berömde jag honom för hans vackra, böljande fenor och idag låg han med grumliga ögon på botten och flämtade. När han inte reagerade på burken med fiskmat förstod jag att det var allvar. Han sprattlade kraftlöst när jag bar honom i håven bort till vita karusellen, där han under tonerna av Härlig är jorden... åkte några varv innan han försvann ner i djupet. Jag intalar mig själv att han har det bättre där han är nu. Jag vill minnas honom som den han var - akvariets player. På bilden är han i sin krafts dagar tillsammans med några av hans otaliga ungar.

tisdag 21 april 2009

Vår!

Idag blev det vår för mig. Jag har tagit fram cykeln idag. :-)

fredag 17 april 2009

Något nytt

Jag har läst nånstans att för att ständigt utvecklas ska man testa nåt nytt varje dag. Idag har jag testat att ha marmelad i ögat. Behöver jag säga att det inte var mitt beslut?

torsdag 16 april 2009

*mutter*

Om folk planerar och dessa planer involverar mig, så får folk faktiskt finna sig i att jag kan ha andra planer om de inte informerat mig.

Varför känner jag mig då som största boven i dramat?

onsdag 15 april 2009

Aprilväder

Igår gjorde vi vårfint på balkongen. Vi tömde grillen på gammal kol och passade på att rengöra gallret inför grillsäsongen. Vi skrubbade plastmattan på balkongen så den blev fri från mossa. När vi lyfte på mattan och rengjorde under den fick vi fram ca 3 liter sand/barr/jord. Och det på vår lilla balkong! När balkongen blänkte i solskenet sträckte jag ut mig på sängen en stund medan käre sambon införskaffade grillbar mat. Fläskfilé, majskolvar, paprika och champinjoner blev det. Hela härligheten smetades in i vår favoritmarinad (källa).

3 msk rapsolja
5 msk chilisås (Heintz)
2 vitlöksklyftor
1 tsk finhackad färsk chili
1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
3 msk rökig whisky
1 tsk salt

När klyftpotatisen tillagades i ugnen och grillen fått upp den där perfekta glödbädden började det snöa... Aprilväder. Maten blev iaf gudomligt god.

måndag 13 april 2009

www.yr.no

Även den mest pålitliga vädersidan, den norska hade fel om dagens väder. Det skulle vara lite sol på förmiddagen, men vid 13 skulle det komma regn. Så fan att det gjorde! Vi for ut till stugan och satt där i solen och njöt av värmen. Efter 20 minuter lyste fräknarna över stora delar av ansiktet. Även min sambo (alltså en man) noterade detta.

Jag är så blödig

Jag läste just aftonbladet och klickade på en länk och fick se och höra Susan Boyle sjunga "I Dream a Dream" från Les Miserables och jag kunde inte låta bli att gråta. Klippet är från när hon ställde upp i Britan's got talent 2009. Denna gråa, udda varelse som hånades av både publik och jury sjöng så fruktansvärt vackert. Efter dessa tårar var jag bara tvungen att utsätta mig för fler, så jag youtubade mig till Paul Potts och förra årets Britain's got talent där han förbluffade alla genom sin skönsång av "Vincero".

onsdag 8 april 2009

Ben&Jerry's

Ungefär en vecka efter min födelsedag fick jag en kylväska fylld med Ben&Jerry's glassar, 10st för att vara mer exakt. Nu har jag och käre sambon smakat genom hela rubbet och kommit fram till följande: Han äter bara chokladglassarna och jag föredrar de andra. Jag gillar ju choklad men är inte så förtjust i det i form av chokladglass. Mina top3-favoriter av dessa glassar är: Cheesecake Brownie, Strawberry Cheesecake och Chocolate Macadamia.