lördag 30 maj 2009

Skoter

Du vet att du bor i norra delen av Sverige när du två gånger under samma utekväll, under (nästintill) midnattssol stått och lyssnat på snack om snöskotrar... Jag blev full i skratt!

fredag 29 maj 2009

Pfaff Hobby 1142

Jag har varit och kikat på nya symaskiner och det lutar starkt åt denna. Lite mer symaskin än min gamla var men inte skamligt dyr.

onsdag 20 maj 2009

Rabarbersaft

Igår satte jag och mamma en dubbel sats med rabarbersaft. Det innebär 6kg skivad rabarber. (=gigantiska syltgrytan toppfylld). Jag föreslog att vi kunde ta matberedaren och skiva dem, det skulle ju gå i ett nafs. Jaha, säger mamma och ställer mig vid en skärbräda där hon lagt fram rabarberstjälkar och en kniv och så var diskussionen över. Jag antar att rabarbersaften måste göras på det gamla vanliga, omständiga sättet.

måndag 18 maj 2009

Liten värld

Jag och kära modern gick upp tidigt i morse och for iväg till Gekås i Ullared. När jag var på väg till herravdelningen för att hitta strumpor till käre sambon fick jag syn på en figur som jag kände igen. Jag blinkade några gånger och trodde jag såg i syne. Han bor ju inte ens i Sverige! Då visade det sig att paret som bor i Bergen i den snygga lägenheten är på besök hos hans föräldrar som råkar bo på bästkusten. Jag lärde känna dem när de bodde uppe i Luleå back in the days. Världen är allt bra liten.

söndag 17 maj 2009

Bästkusten

Har snart varit på västkusten en vecka och jag har fortfarande inte tröttnat på närheten till naturen. Det är så skönt att sitta ute med en kopp kaffe och läsa en bok eller virka en giraff i solskenet. Det bästa är lugnet, att slippa höra trafik och F21's flygövningar. Från pergolan som pappa byggde härom året har jag utsikt över mitt favoritäppelträd, Transparent Blanche.

söndag 10 maj 2009

No, don't die!

Min kära symaskin verkar ha stånkat sitt sista stygn. Förra veckan gjorde den samma sak, stannade och vägrade gå varken fram eller tillbaka. Vi plockade isär den och smorde upp den men det verkade varken göra till eller från. Det verkar vara mekanismen som är utsliten, när "vevstaken" (och därmed också nålen) är i det nedersta läget verkar det inte veta vilket håll den ska driva (tänk "hjulen" på ett tåg). Det är inte en dyr, avancerad symaskin och jag har haft den i säkert 10 år. Den har väl gjort sitt helt enkelt. Det tragiska är ju nu att jag håller på att sy ett lapptäcke. Jag har sicksackat ca 300 rutor och har nu tänkt sy ihop dem.

fredag 8 maj 2009

Bananer

Nyss hemkommen från gymmet slukade jag en banan. Träningsbananen är lika viktig som att duscha efter träningen tycker jag. Apropå bananer har jag en låt om bananer på hjärnan sedan jag såg senaste avsnittet av Så ska det låta där Mojje sjöng Var ligger landet där man böjer bananerna?

tisdag 5 maj 2009

Abstinens... No internet

Inget internet, ingen TV. Bootade upp det mobila bredbandet och på aftonbladet stod det att hela ComHem är nere. Ja, jag är beroende. Det är inte så att jag måste vara uppkopplad jämt men jag vill ha möjlighet till att vara det. Jag vill kunna välja själv. Nu när jag har kontakt med världen via det mobila bredbandet kan jag stänga ner och sätta mig och sy igen. Jag och käre sambon har dissekerat min symaskin och oljat alla rörliga delar vi hittat. När vi skulle sätta ihop den igen hade vi en mutter för lite och en blå träpärla (?) för mycketl.

måndag 4 maj 2009

Skorpan

Ni som vill frossa i mina graviditetsnojor kan ju kika i en annan blogg.

fredag 1 maj 2009

1:a maj

Yepp, igår var det Valborgsmässoafton och allt vad det innebär. Overallen var på och det är tur att jag investerat i en så pass rymlig sådan. Det hade kunnat vara liiite varmare i luften men i övrigt är jag mycket nöjd med dagen. Sillunchen flöt på som planerat och verkade vara mycket uppskattad av deltagarna. Ljudnivån i BC3 var i högsta laget när 20 mer eller mindre förfriskade människor förde konversation och sjöng. Då var det skönt att ta en stol och sätta sig ute i solen. På kvällen grillades det och vi hade lånat gigantisk grill av svåger och svägerska och den räckte gott och väl till alla deltagarnas medhavda grillmat. Jag skrattade gott när 6 berusade män skulle vara manliga och med gemensamma krafter tända grillen... Dagens skratt. Kvällen avslutades med ett besök på Bishops Arms. Idag verkar jag vara sympatibakis (slö och med lätt huvudvärk) vilket är konstigt eftersom jag inte drack annat än alkoholfri öl och påskmust igår. Jag antar att det var sällskapet som smittade. Jag hoppas iaf att de mår sämre än vad jag gör! Låt se, vilken pizza ska jag beställa ikväll? www.pizza.nu

Ett stort tack till alla som hjälpte till att ställa i ordning innan festen och städa upp efter festen. Stor puss till käre sambon som blev tvångsrekryterad i sillunchförberedelserna. *puss*