onsdag 24 mars 2010

Längdskidåkning 5,4km

Igår åkte vi ut till stugan för att softa i det sköna vädret (jag ska lägga upp lite bilder i Hugos blogg vid tillfälle) men det är inte det jag tänkt skriva om nu utan eftermiddagens skidåkning!

Efter att inte ha åkt skidor på över 20 år har jag och sambon avklarat 5,4km på strax under en timme. Det var inga problem med flåset och inte heller gjorde det speciellt ont i musklerna men tekniken går nog att slipa på... På tal om värkande muskler har ni, mina kära läsare, chansen att fram till imorgon kväll gissa var jag kommer att ha mest träningsvärk efter denna bragd.

måndag 22 mars 2010

Domen... *mäktig filmmusik*

Var på viktväktarna idag och förmiddagens goda humör bara fortsatte. Vågen stannade på 74,3 kg vilket innebär att jag bara gått upp ett halvt kilo under dessa 2 veckor. Jag trodde att det skulle vara värre.

söndag 21 mars 2010

Återfunnet

Hänget har kommit till rätta! Jag ringde till badhuset och efter någon timme ringde de upp och sa att de hittat hänget till mitt halsband. Stort tack till personalen på Hertsö badhus!

lördag 20 mars 2010

Dolphin

Jag testade mp3-spelaren för några dagar sedan och den fick Godkänt men jag kände att den hade mer att ge. Denna gången använde jag den andra av de två hörsnäcksmodeller som följde spelaren och dessa satt bättre. Första gången hade jag fyllt mp3-spelaren med min vanliga träningsmusik som jag har när jag kör konditionsträning och det funkade inte alls för mig med upbeatmusik i öronen när jag simmar. Denna gången hade jag plockat lite bra låtar på måfå och de gav mig energi utan att stressa mig att simma snabbare än vad andningen tillåter.

När jag sedan kom hem från simningen upptäckte jag att jag tappat hänget på mitt halsband. Jag specialbeställde det någon vecka efter att Hugo föddes och det står hans namn och födesledatum på den. Jag tar aldrig av mig den och det känns så tomt nu! Jag ska ringa badhuset imorgon och höra om de hittat den. Jag vill ha tillbaka den!

onsdag 17 mars 2010

Födelsedagspresent

Det är tur för mig att min käre sambo också är otålig för annars hade jag inte fått min födelsedagspresent i förväg. I paketet låg en vattentät mp3-spelare! Just nu håller jag på att fylla den med träningsmusik att lyssna på i vattnet! Inte nog med att jag är halvblind i vattnet, jag kommer inte att höra nåt heller. Jag tycker synd om pensionärerna som simmar samtidigt som jag! *fnissar lite småelakt*

måndag 15 mars 2010

Viktrapportering

Jag har spanat lite på mor och fars våg och det är väl inte illa med 2kg på två veckor. +2kg! Men i morgon bär det av tillbaka till kärleken, Luleå och vardagen igen. Det ska bli så skönt! Det krävs att jag är på västkusten två veckor för att jag ska hinna med allt men samtidigt orkar jag inte vara här längre än två veckor. Vi har haft tur med vädret men jag hade hoppats att det hade varit normal väderlek för i så fall hade vi kunnat njuta av våren på riktigt.

fredag 12 mars 2010

Donationsregistret

En vän till familjen gick bort förra veckan och det har fått mig att tänka lite på döden. Det kom till min kännedom att endast 1,5 miljoner svenskar har anmält sig till donationsregistret. Jag kan stolt meddela att jag är en av dem.

måndag 8 mars 2010

Motgångar

Det är verkligen svårt att hålla igen på maten när det är mammas goda mat som serveras två gånger om dagen. Jag försöker hålla igen men det går tungt. Något som kommer vara ännu tyngre är när jag släpar mig till korset och går på viktväktarna efter denna vistelse. Det kommer helt klart vara + på vågen!

lördag 6 mars 2010

Semester

Jag hade en idé att jag skulle viktväkta och räkna här på västkusten också men det funkar inte. Jag har semester. Jag frossar inte i godis och chips men det blir en del god mat, fika och ett eller annat glas vin. Detta vägs upp av promenader i solen.

måndag 1 mars 2010

Karin rockar fett!

Jag hade på känn att jag gått ner mycket i veckan men att vågen skulle stanna på -1,1kg hade jag inte en aning om. Jag antar att kcal från gårdagens inflyttningsfika hos M & B inte har tagits upp av kroppen än.

Nu är den stora utmaningen hur jag ska hålla vikten (eller ännu hellre gå ner i vikt) under min och Hugos vistelse på västkusten. Jag vet ju hur god mat min mamma lagar och dessutom är det ganska många personer som ska besökas. Jag hoppas att de inte bjuder på lika god fika som vi fick igår för då kommer dessa 2 veckor resultera i ett stort plus på vågen!