fredag 28 januari 2011

Dålig utveckling

Blä, idag kändes det inte alls bra på roller derbyträningen. Jag tyckte inte jag gjorde några framsteg alls. Jag är fortfarande feg, har svårt att slappna av och få flyt i åkningen och jag åker långsamt! Det är tur att de tjejer som började för ett par veckor sedan inte började när jag började för då hade jag nog inte fortsatt åka. De är så duktiga och lär sig så snabbt! Jag är så imponerad och så avundsjuk. Nåja, nu är jag ju biten av roller derbydjävulen och jag sitter fast ordentligt, så nu går det inte att sluta. Det finns bara en lösning på problemet och det är att fortsätta träna och nöta tills det sitter. Jag har ju varit och tjuvtränat lite och filat på min teknik vad gäller översteg högersvängar (vi svänger ju bara vänster när vi åker runtrunt), vändningar (båda hållen) och baklängesåkning. Mitt nästa projekt (förutom att jobba vidare på ovanstående) är att lära mig ta översteg även när jag åker bakåt. Men framför allt måste jag sluta åka som om jag har ett kvastskaft upp kört i r-n. Jag vet vad jag gör fel men när ska jag lära mig det? Nåja, det är ny träning på söndag och förhoppningsvis gör min kropp som jag vill. Miss Maniac ska hålla i träningen och vi ska köra tacklingar... det kan sluta hur som helst! Miss Maniac är härligt tuff och orädd, en roller girl att se upp till.

tisdag 25 januari 2011

Första veckan, projekt 5

Nu har jag kört projekt 5 ordentligt i en vecka och jag är mycket nöjd med resultatet. Jag har gått ner över ett kilo och jag mår hur bra som helst. Trots att det "bara" är ett kilo så har min syn på min kropp ändrats, jag tycker att jag är hur snygg som helst. :-) De första dagarna (läs kvällarna) var det riktigt svårt eftersom mitt sug på sötsaker och annat att äta framför tvn var stort men jag visste att det bara var en tidsfråga innan suget skulle vara borta. Jag gjorde två flugor på smällen (tog två flugor i en smäll) och satte igång med att sticka benvärmare till min rollerderbyoutfit. Det är inte vilka benvärmare som helst, det är mönster på dem. Katarina, jag har snott mönstret från vantarna. :-)

Jag har 3,4 kg kvar. Pice of cake

söndag 23 januari 2011

Vill träna mer!

Tiden räcker inte till. Jag kommer precis hem från ett roller derbypass och det är så grymt roligt! Jag skulle vilja tjuvträna lite teknikåkning på rullskridskor mellan passen men samtidigt vill jag träna så mycket annat. Jag simmar 1 gång i veckan och jag har köpt kort på badhuset så jag måste simma 23 gånger för att jag ska gå plus. Jag vill styrketräna och få tillbaka mina snygga muskler! Jag vill plocka upp löpträningen igen så att jag har några mig i benen innan det är dags för Vårruset och Ferruformmilen. Jag har ju inte sprungit sen oktober. Illa. Dessutom ska en av mina vänner börja hålla i ett ZUMBA-pass och det ser så roligt ut! Jag vet ju vad jag skulle gjort om jag inte var arbetslös småbarnsförälder. Det är tur att jag har en stöttande sambo. Love you!

tisdag 18 januari 2011

Projekt 5

På nyårsnatten kom jag på att jag skulle utmana mig själv att gå ner 5kg. Sedan jag nådde min målvikt hos Viktväktarna i juli har jag hållit mig inom målviktsintervallet utan några större ansträngningar men nu vill jag ha lite utmaning. Jag vet att denna nya vikt inte kommer att hålla någon längre tid, för det kommer att innebära uppoffringar som jag inte är villig att göra. Sagt och gjort, jag ställde mig på vågen och kom fram till att jag ska ner till 66,4kg. Jag har fram till nu förberett mig mentalt och från och med igår är jag mer noggrann med vad jag äter. Jag har på dessa två dagar insett mina problem (inte för att jag är speciellt förvånad) och det är mitt sötsug och suget på en nattmacka på kvällen framför TVn. I övrigt är det inga problem med maten. Jag vet att jag måste vara hård för det är nu det är tyngst men jag vet att det kommer bli lättare. Nu när min förkylning är på bättringsvägen ska jag öka träningsmängden också.

Här om kvällen gjorde jag en supersmaskig smothie på färskpressad apelsin, frusna jordgubbar och banan. Inget tillsatt socker! Nu kanske ni påpekar att frukten innehåller en hel del fruktsocker men det skiter jag i! Jag kör med viktväktarna eftersom jag vet att det funkar och där är så gott som all frukt fri. Denna smothie kostade lite propoints eftersom apelsinjuice kostar lite.

lördag 15 januari 2011

Min första Roller Derbymatch

Det känns som om detta året i alla fall har börjat i Roller Derbyts tecken. Ett par dagar innan nyårsafton kom mina efterlängtade rullskridskor, Riedell R3 med bud direkt till dörren. Det var som en extra julafton för mig. Hugo blev också överlycklig över de nya leksakerna. Det räckte inte direkt att åka i vår gigantiska lägenhet så på nyårsaftons förmiddag åkte vi iväg till FVC för premiärturen och de var så sköna! Dagen efter nyårsafton var det premiär i skatehallen på Örnäset och det var verkligen ett lättåkt golv. Förra helgen var det dags för en stor happening: Vår första match eller bout som man säger på roller derbyspråk. Det hela började på lördagen med ett 4-timmars träningspass där jag bland annat fick lära mig vad som innebär att ta en get. Motståndarlaget bestod av Umeå Radical Rollers med förstärkning från Stockholm, Visby och två av våra egna spelare. Jag minns inte så mycket av matchen, det enda jag egentligen minns är att det var en härlig känsla. Jag var hög på adrenalin och känslor. Roller derby är så mycket mer än nätstrumpbyxor och krigsmålning, det är sisterhood. När slutsignalen gått var vi inte längre två motståndarlag, vi var ett gäng roller derbytjejer som haft en bout och haft fantastiskt roligt. En helt obeskrivbar känsla. På kvällen var vi några som samlades på Allstar (tack för att ni har öppet även på söndagar) för att dricka lite öl och fira tills klockan blev 23 och stället stängde. Ganska lagom för jag var ganska mör efter denna hektiska helg. På måndagen hade vi vanlig träning och så fort jag fick på mig rullskridskorna kände jag att jag under helgen blivit mycket säkrare i min åkning. Mycket träning ger resultat!

lördag 1 januari 2011

Traditionsmat

På julen är det ett måste med pepparkakor, glögg, julmust, clementiner, sill, skinka, vörtbröd, köttbullar etc. På nyårsafton är det ett måste med något bubblande om det är champagne, mousserande vin eller champis är mindre viktigt. På nyårsdagen är det ett måste med pizza. Jag blev lite avtänd av att vår favoritpizzeria, Pizzeria Pepperoni, har börjat ta betalt för utkörningen så vi valde ett annat ställe som visserligen också tar betalt för den. Jag valde en pizza som heter Julia med tomatsås, ost, oxfilé, champinjoner och bearnaisesås. Till det valde vi pizzasallad och cola. Pizzan var jättegod. Oxfilén var saftig men det som drog ner betyget var att det var konserverade champinjoner = tråkigt. Vad som också drog ner betyget på upplevelsen var hårstrået som vi hittade i salladen. Urk! Det kan hända den bäste men usch vad äckligt det är när det är någon annans hårstrå i maten! Det fanns rejält med bearnaisesås på pizzan men mot slutet var det helt enkelt för mycket. Resultatet av denna pizza är att jag känner mig mätt och belåten men lite äcklad och lagom avtänd från att äta pizza ett tag framöver. Bra!

De två senaste veckorna har det funnits viktigare saker att skriva om än nyårsdagspizzan men just då har jag inte haft lust och energi. Jag borde ha skrivit om julafton och om mina älskade rullskridskor som numera bor hemma hos oss! Det kommer en annan dag.