söndag 27 februari 2011

Onepiece

Nä, jag önskar mig inte någon onepiece i födelsedagspresent, jag vill bara berätta att jag inte förstår varför alla är så förälskade i dem? De är ju så fula! Första gången jag såg reklamen för dem tänkte jag att det var ett stort skämt. Ja, jag är gammal. Jag kommer inte att förstå varför det är snyggt att ha grenen nere vid knäna. Hur används de egentligen? Det enda användningsområdet som jag kan se, är i stugan vintertid för att få upp värmen. Jag skulle få värmeslag om jag hade en sån på mig när jag softar i soffan. De går att öppna, vilket för oss till nästa fråga: Vad har du på dig under? Kör du commando? Det blir ju ännu varmare med kläder under men utan kläder under blir jag tvungen att visa tuttarna (eller ädlare delar) om det blir för varmt. (Jag har sett på bilder att dragkedjan går att öppna även nerifrån.

Ni som känner mig och har festat med mig på universitetet kanske påpekar mitt flitiga användande av min overall vars modell liknar en onepiece. Jag säger bara: Bälte. Bältet var ett måste, inte bara för att undvika malplacering av grenen, utan också för att hindra att overallen for i golvet av sin tyngd när den var nercabbad.

Så, tillbaka till onepiecen eller rättare sagt oonepiecen. (Här i norr kan du sätta "o" framför allting) Vad har jag på mig i soffan? Tunn långärmad tröja och ett par träningsbyxor, mer spännande än så är det inte. Blir det för kallt har vi en gigantisk fleecefilt (förra årets julklapp från Metall).

torsdag 24 februari 2011

Träningsmusik

Idag efterlyste jag ny musik att springa till på facebook. En av mina vänner tipsade mig om FunBeat. På deras forum hittade jag http://www.mixmeister.com/, ett program där jag lätt kan kolla tempot på vilken låt som helst. Efter lite googlande och fipplande på datorn hade jag snickrat ihop en playlist på 8,4 timmar med potentiell löpmusik. Jag ska nu testköra den och rensa bort det jag inte gillar. Jag har inte tagit tag i ljudproblemet med min dator, så jag kan inte lyssna på musik direkt här, utan måste göra det i min iphone.
----------
8,4 timmar blev först 5,3 och nu är jag slutligen uppe i 7,7 timmar eftersom jag kom på några låtar som jag inte lagt in. Nu väntar jag bara på att jag först och främst ska bli frisk (några dagar) och sedan vill jag ha barmark!

Jag tar fortfarande emot förslag på låtar som ska provspringas.

Några favoriter just nu är:

Line of fire - E-type & the Poodles
Vårstämning - the Pinks
Olympia - E-type
Nur geträumt - Blumchen
Falkenberg - Jonny
Rock this party (everybody dance now) - Bob Sinclar
Pretty fly for a white guy - the Offspring
Don't stop me now - Queen
Thunderstruck - AC/DC
Cotton eye Joe - Rednex

onsdag 23 februari 2011

Dansbanan i Täfteå

Jag har precis sett Dansbanan i Täfteå och jag får lite fashbacks från en tid för längesen. Första året i gymnasiet åkte vi så gott som varje söndag kväll till Björkgården mellan Falkenberg och Varberg för att dansa bugg och gammeldans. Det var 100kr i inträde var gång och för det fick vi undervisning i nybörjarbugg, fortsättningsbugg, gammeldans och sedan var det fridans till liveband. Det var roligt och jag lärde känna många nya människor, men det var lite för dyrt för en som gick på gymnasiet och inte hade någon annan inkomst än studiebidraget som dessutom skulle räcka till kläder och andra nöjen.

I lördags spelades det en del rockabilly och det passar ypperligt att bugga till. Mot slutet av kvällen blev det mycket buggande eftersom två av mina vänner gillar att bugga. De växlade så jag dansade varannan låt med var och en av dem. De ha väldigt olika dansstil men som "dam" är det bara att följa. I vilket fall som helst var det skitkul!

tisdag 22 februari 2011

Förkylning = förfall

Jag har varit frisk länge nu och träning och hälsosam mat har gått hand i hand med några smärre undantag för utsvävningar. Nu har jag en hemsk förkylning och allt hälsotänk är borta. Jag tycker helt plötsligt att det är helt ok att leva på godis och smörgåsar hela dagen. Hugo får ordentlig mat, men jag orkar/känner inte för att göra det till mig själv. Måtte denna förkylning försvinna lika snabbt som den kom för annars kommer jag att gå upp allt som jag lyckats gå ner sedan årsskiftet.

måndag 21 februari 2011

Vad är väl en bal på slottet?

Eller kanske skulle jag skriva Vad är väl en Slaughters Daughtersfest på Magasin3? Helt djävla underbar! Jag hade höga förväntningar på kvällen och det fantastiska är att det blev ännu bättre än mina förväntningar. Förfesten var jättetrevlig och det var så jag hade svårt att slita mig när jag skulle gå till Magasin3 och förbereda med tjejerna. Det var jätteroligt att så många kom, speciellt att så många av MINA vänner kom.

När vår underbara DJ Sara hade paus under kvällen var det DJ Monkey feat. MADicken som flippade skivor. Jag överlät själva mixandet till DJ Monkey eftersom jag tyckte att hon hade en med lämplig berusningsnivå. Inte för att min berusningsnivå var att klaga på, den var perfekt. Allt var perfekt.

Söndagen var jag lite småbakis men jag mådde helt klart bättre än jag förtjänade. Hugo hade tillbringat natten hos Fammo så det var underbart att få sova ut. Idag känner jag att jag drabbats av en maffig förkylning och önskar att jag bara kunde bädda ner mig i soffan med lite te och eppa Legend of the Seeker som jag har 3(?) säsonger av. Hugo är inte inne på det spåret.

Summa sumarum vill jag tacka alla i Slaughters Daughters, alla mina vänner som kom på festen och stöttade oss, DJ Sara, ljudkillen, Slide show, Magasin3, Peder som fixade klistermärkena och sist med inte minst vår underbara barnvakt!

tisdag 15 februari 2011

Ännu fler framsteg

The derby kisses på min vänstra axel är riktigt snygga nu och som tur är gör de inte ont längre. *gilla* Igår på roller derbyträningen hade jag med mig min besökande äldre bror så han fick se vad vi håller på med. Sedan i söndags har jag blivit mycket säkrare på vanliga översteg (eller crossovers som vi brukar säga) och jag tycker nog att jag blivit lite mjukare i knä och rygg.Vi körde bland annat balansövningar och översteg vid baklängesåkning. Även om min teknik, vad gäller baklänges crossovers, inte är så snygg så har jag i alla fall fått kläm på hur jag ska göra och jag tar mig bakåt i en cirkel. Det jag tycker är lite obehagligt är att det går snabbare och snabbare för varje steg jag tar. Vilket påminner mig om att jag behöver göra något åt mina stela nackmuskler. Det är läskigt att åka bakåt om det inte går att titta bakåt...

lördag 12 februari 2011

Betty Bruise aka Betty Bruisemaker

Vi övade tacklingar i torsdags på Roller Derbyn och jag råkade möta Betty Bruise's blick när vi skulle para ihop oss två och två. Ajdå! Hon är (ö)känd för att köra hårt. Vi skulle tacklas "lite mysigt" men tacklingarna blev hårdare och hårdare. Hon gav mig några bra tips på hur jag ska axeltacklas men jag måste erkänna att hon fick in fler fina träffar på mig än jag på henne. Det var både nyttigt och roligt att köra tacklingar med henne. Idag kan jag visa upp axlar i blått-rött-lila-gult. Mycket snygga blåmärken måste jag säga!

Datorstrul

Nu börjar min dator fungera som den ska. I mellandagarna la min dator bara av och gav inte några livstecken av sig. Vi satte in min hårddisk i vår NAS för att komma åt filerna och det skulle vi inte gjort. Nasen installerade program som gjorde hårddisken tokig. Jag började använda vår laptop men det var inte samma sak. Tur att jag har vänner inom datorbranschen för en av dem konstaterade att nätagget lagt av och jag investerade i ett nytt. Dessa datorkunniga vänner mutades med paltmiddag för att lösa problemet med (hård)disken. Efter några timmars fipplande hittades mina gamla filer till min stora lättnad.

Nästa steg var att installera windows 7 på burken och det bara strulade. Trots massa googlande och tweakande lyckades jag inte få datorn att vilja installera uppdateringarna. Efter en vecka beslutade jag mig för att installera om windows 7 och denna gången gick det som en dans. Nu kan jag installera program och göra personliga inställningar. Enda problemet just nu är att mitt ljudkort inte fungerar än men å andra sidan har jag inga högtalare eller hörlurar inkopplade heller så det är inte hela världen.

tisdag 8 februari 2011

Ugnsgratinerad falukorv

Det är lite komiskt att precis efter att jag har skrivit ett inlägg om hälsa och äta nyttigt så ställer jag mig och tillagar ugnsgratinerad falukorv med potatismos a la Pappa. Jag passar på när jag är ensam hemma för det är nämligen så att varken sambo eller son gillar denna rätt. Sambon tycker inte om ugnsgratinerad falukorv och sonen tycker inte om potatismos. Min pappas variant på rätten är följande: Skala och koka potatis. Skär skåror i korven, ungefär med 1 cm mellanrum och lämna en del av korven så att skivorna sitter ihop. Skär äpple och tomat i tunna klyftor och tryck in i skårorna på korven. Varannan tomat, varannan äpple. Smeta på lite grov senap och avsluta med ost. Om man vill kan man lägga överblivna klyftor från äpple och tomat tillsammans med tunt skivad lök i botten av formen. Gratinera i ugn. Mosa potatisen med potatisstöt, tillsätt en klick smör och lagom mängd mjölk. Krydda med färskmalen svartpeppar (inte för fint) och salt. Rätten serveras med gröna ärtor.

Rapport för tredje veckan

Nu har jag kommit in i ett ganska behagligt lunk men det innebär också att viktnedgången stannat av lite. Jag är nöjd med föregående vecka för även om jag inte gått ner så mycket så har jag i alla fall inte gått upp. Lördagskvällen innebar lite extra propoints i form av tapenadefyllda filodegspaket, två glas vin och två öl men det var det värt. Nu är det i alla fall 2,9kg kvar till målet och vi har börjat på en ny, fräsch vecka.

söndag 6 februari 2011

180 grader

Idag gjorde jag äntligen framsteg på roller derbyträningen. Vi höll på att öva på olika vändningar när jag testade att effektivisera vändningen genom att helt enkelt vända genom att hoppa och sen snurra 180 grader. Det gick så lätt! Kul att det är så någon gång med. Mot slutet körde vi upprepade varv med sticky (eller bubblor som de också kallas). Man tar sig framåt genom att (utan att lyfta på fötterna) pressa isär fötterna och sedan pressa ihop dem. Efter ett tag ömmade både lår, rumpa och rygg rejält. Även nu, flera timmar senare, känner jag mör. Vi får se hur det känns imorgon...