tisdag 29 mars 2011

RD-torka

Det har blivit jättelite roller derby för mig senaste månaden. I don't like it. Jag har varit förkyld, hostat lungorna ur bröstet, haft VKS och så har jag en sambo som jobbar skift. Jag känner mig motarbetad! Jag har handlat snygga leggings/strumpbyxor och jobbat på matchutstyrsel men inte kunnat åka nåt. Det känns som om jag sviker laget även om det inte är mitt val att jag är frånvarande. Fortsätter detta kommer de säga: -Den där Karin, är hon fortfarande med i laget? Jag måste bli frisk! Just nu siktar jag på rull måndag nästa vecka.

Jag längtar efter mina grrrrls! Puss på er!

måndag 28 mars 2011

Kickstart

Det har ju varit lite segt med motivationen i och med att jag inte varit helt frisk. En segdragen förkylning följd av elak hosta har hindrat mig från att träna och tyvärr är det så att om jag inte tränar så äter jag mer onyttigheter. I helgen har hela familjen haft VKS och vår diet har varit te, rostat bröd (utan varken smör eller pålägg) och blåbärssoppa. Eftersom jag inte väger mig när jag slarvar med maten så vet jag inte direkt hur mycket jag gått ner men ett hopp ner är jag säker på att det är. Denna ofrivilliga kickstart ska jag nu utnyttja och planera veckans mat i hälsans tecken.

Jag och Hugo har idag varit på stan och köpt biljetter till Hockeymatchen på torsdag och då passade jag även på att besöka viktväktarna och enligt deras våg hade jag gått ner 1,5kg sedan sist jag vägde mig. Hoppsan.

söndag 27 mars 2011

Gränsen har passerats

Nu i helgen passerade mitt hår gränsen mellan lite-för-långt-för-frisyren till alldeles-för-långt-för-frisyren. Imorgon ska det beställas klipptid. Jag ska nog testa ett ställe som är lite billigare än det jag brukar gå till.

torsdag 24 mars 2011

Hälsokokboken

Jag fick Familjens Hälsokokbok, lagom nyttig vardagsmat skriven av Jacob Wismar i födelsedagspresent. Avsändaren var min käre storebror och jag måste säga att det är en fullträff. När jag planerar vad vi ska äta under veckan brukar det bli recept från olika tidningar, kokböcker och från nätet och det är svårt att hålla reda på vilken tidning som hade vilket recept. Nu blir det till att till större delen köra recept från Hälsokokboken. Någon gång måste vi får göra lite utsvävningar.

Dagens middag bestod av ugnsstekt lax, kokt potatis, dillpesto och sallad. Snabbt att göra och fantastiskt gott. Rätten kommer att bli ännu godare till sommaren tillsammans med *fanfar* färskpotatis (eller nypotatis som vi säger hemma).

Det jag gillar med kokboken är att den inte är skriven som fakta (pang, bom rakt på) utan författaren har lagt in sina egna kommentarer och tips och det känns som om han skriver just till mig. Me like.

Sytanten

Jaha, det sägs att jag fyllde 32 år i helgen men det är förtal! Jag är 28 år och inget annat och det tänker jag vara ett tag för det är en bra ålder. Men det var inte det detta inlägg skulle handla om utan min nyväckta hobby. Sömnad.

Hugo har smittat mig med en segdragen hosta så det blir ingen träning för mig och istället för att slösa bort tiden bestämde jag mig för att producera lite barnkläder. Nu håller jag på med ett par mjuka jeans till Hugo och ett par plyschbyxor som ska bli en present till en liten flicka. Om jag kommer ihåg det (och om de blir snygga) lägger jag upp bilder på mina alster här när de är klara. Jag har också planer på att sy en t-shirt till Hugo men jag skulle vilja ha ett tyg i avvikande färg på ärmarna så det ska jag kika på imorgon om Hugo tillåter att jag stannar så länge inne på Olssons. I vilket fall som helst måste jag dit och köpa vliesofix eller något liknande för applikationerna som jag tänkt sy.


måndag 14 mars 2011

My ass!

Roller Derby idag. Just nu sitter jag och försöker komma på vilka övningar vi gjorde... Vi gjorde iaf lite övningar och sen körde vi packträning. Jag kommer bara ihåg packträningen för jag lyckades få in en tackling på Demonic Dutchess. Tyvärr lyckades jag inte hålla balansen efteråt och landade på höger skinka. Det är tur att jag har lite ass att landa på. Samma skinka som jag landat på tidigare samma träningspass. När ska jag lära mig att böja på knäna när jag tappar balansen?

Jo, vi övade killer wall, fjärilen och jammer-ska-sig-mellan-två-blockers-med-axeln-före-på-en-fot.

Jag är så glad att jag vågade offra balansen för en tackling. Helt klart värt en saftig derby kiss på skinkan.

Roller Derby är ett lyckopiller. Love U grrrrls! Och ja, kvällens domare, Roll Out Boy, får vara med på ett hörn med.

tisdag 8 mars 2011

Nya hjul



Jag har monterat nya hjul på mina rullskridskor. Det är allroundhjul (halvmjuka) som ska passa både inne och ute. I torsdags hade jag dem i FVC och det var tungrullat! Bra träning för benen. Igår i skatehallen var de nya hjulen underbara. Det var bra grepp, skön kontakt med golvet och eftersom de är smalare så är de mer lättmanövrerade. Me like.

Idag på träningen körde vi en övning som hela min kropp protesterade emot. Det var en nyttig övning men den passade inte mig. Den fick mig att vara tillbaka i skolgympan och samma känsla kom tillbaka: Jag är sämst. Jag kommer att komma sist. Jag vet det, alla vet det. Annars känner jag aldrig så med Roller Derby men denna övningen passade inte mig. Turligt nog gjorde vi annat också. På slutet körde vi lite packövningar och det var nyttigt OCH roligt. Mer packövningar åt folket!

fredag 4 mars 2011

Stilla stilla

Ni (mina kära tre läsare) kanske har reagerat på att jag inte skrivit nåt om Projekt5 på länge men det är för att jag slarvat och det är inte kul att berätta om misslyckanden. Missade träningspass och en saftig förkylning gjorde att min motivation dalade samtidigt som mitt sötsug ökade. Det underliga är att trots ökat kcal-intag och noll träning så har vågen stått stilla. Det ska bli intressant att se hur vågen reagerar när jag kommit igång med träningen igen.