tisdag 28 februari 2012

Träningsflow

Det känns så skönt att jag kommit igång med träningen igen. När Scary Mary la upp träningstid igår kunde jag inte hålla mig därifrån trots mörbultade revben. Jag körde lite nybörjarträning med de som inte har minimum skills och lite kondition för mig emellan och det var så skönt! Idag blir det bara en promenad för att vila musklerna.

måndag 27 februari 2012

Sliten

Min kropp är alldeles mör. Jag kan konstatera att jag tränat 6 dagar an 7 förra veckan. Måndag och onsdag besöktes gymmet med fokus på kondition, ben, rygg och mage. På tisdagen tog jag en promenad. Fredag körde jag bodypump och det resulterade i maffig träningsvärk. Lördag-söndag hade vi träningshelg med rollerderbyn, sammanlagt 5 timmar. Jag lyckades tackla lite olyckligt och har lite ont i ett revben.

torsdag 23 februari 2012

Ut med det gamla, in med det nya

Jag var med i en tävling anordnad av Bluestore på Facebook och jag var den som blev utlottad av ca 400 deltagare. Idag kom min nya, designerhårfön med posten (eller snarare Schenker). Jag har googlar lite och inser lite chockat att den kostar mellan 1495kr och 895kr! Herregud jag kan tänka mig spendera max 400kr på en fön. Den jag haft tills nu fick jag i julklapp för ca 12 år sedan. Jag har funderat på att köpa en ny de senaste 5 åren och nu behöver jag ingen ny! Jag har provblåst idag och det är verkligen stor skillnad mot min gamla trotjänare. 

tisdag 21 februari 2012

Härskarringen

Jag håller nu på att lyssna på Trilogin om härskarringen av JRR Tolkien och när min käre bror var uppe frågade han vilken översättning det var. Jag svarade att jag inte visste, men att jag misstänkte att det var den gamla översättningen, den av Åke Ohlmarks. Jag stod i köket och plockade ur diskmaskinen och lyssnade på boken i kökshögtalarna när min bror kom in och på 30 sek kunde han konstatera att det var Ohlmarks översättning. Min äldre bror är Tolkienfantast och har gått genom böckerna otaliga gånger, han har också varit med i en grupp som hjälpt till med Erik Anderssons översättning av böckerna (kom ut 2004-2005). Martin har skrivit ett par artiklar om Ohlmarks översättning som går att läsa här, här och här. Själv kommer jag bara ihåg ett av felen (vilket är skamligt eftersom det finns hur många som helst) och det är översättningen "Shelob's Lair". "Lair" är ett näste eller en håla där ett djur bor. Detta översatte Ohlmarks med "Honmonstrets lår"

Fotoskadad

Ju mer jag lär mig om fotografering desto mer ser jag i bilderna. När vi köpte vårt vidvinkelobjektiv började jag lägga märke till hur många tidningar som missbrukar vidvinkelobjektiv. Det ser INTE bra ut med personer som står långt ut på kanten i en vidvinkelbild, de blir långa och konstiga i ansiktet! Nu håller jag på att lära mig om ljussättning och nu är det det som jag lägger märke till och funderar på. Hur de har placerat blixtarna för att få vissa skuggor. 

Poisonous green nails

Ibland känner jag inte för att stämpla naglarna. Denna gången blev det ett giftgrönt lack från depend som jag var tvungen att måla 3 lager av för att det skulle täcka. Tipparna dekorerade jag med glitter från panduro och vi får se om det lossnar när det är dags att avlägsna färgen... Hela härligheten täcktes sedan av Seche Vite.

söndag 19 februari 2012

Pimpade jungfruben

Det finns inga dekornitar att köpa i Luleå! Så dagens förberedande bröllopspyssel var att förvandla vanliga tråkiga "jungfruben" till snygga dekornitar. Först målade jag dem orange, sen lackade lag dem med ett shiny nagellack och sedan toppade jag det hela med orange glitter. Jag är mycket nöjd med resultatet.

lördag 18 februari 2012

Papperspyssel == inga chips

Sitter ensam framför TVn denna lördagskväll. Sonen sover och blivande maken jobbar. Jag sitter här och gör lite förberedande arbete inför nästa helg då det är dags att pyssla inbjudningskort. Pyssel i papper innebär att jag inte kan äta chips (risk för flottfläckar). Nåja, frånvaron av chips är bra för figuren.

fredag 17 februari 2012

Silver with delicate flowers

China Glaze silver (exakta namnet kommer jag inte ihåg) och stämplat med diskreta svarta blommor och slingringar. En classy design. Me like!

lördag 11 februari 2012

Green orchid with sparkling tips

Nageln är målad med en grön petroleum och stämplad med en späd orkidé och som krona på verket målades spetsen med grönblå glitter. Det hela avslutades med Seche Vite. Like it!

Sekreterare

Jaha, nu har fröken Andersson gått och blivit sekreterare i Luleå Roller Derby. Spännande!

Gamla headers

När jag gjorde om headern till bloggen funderade jag lite på gamla headers och teman som jag haft men jag kunde inte kommer på riktigt hur första såg ut. Men idag har jag smurfat lite och hittade att picasa sparat alla bilder som jag lagt upp på bloggen.

Första headern (som förövrigt var allra första gången jag någonsin använt photoshop)


Andra headern bytte jag till när jag lämnat Obbola för gott och namnet byttes 
från Obbola-Karin till Karin - om smått och gott. 




Tredje headern var ju inte så längesen. 


Fjärde (och nuvarande headern) och rollergirl ut i fingerspetsarna gjorde att 
det kändes rätt att byta till MADicken - om livet.


onsdag 8 februari 2012

söndag 5 februari 2012

Grey blocks

Inför lördagskvällen målades naglarna i grått med svart stämpling av raserade kuber. Jag är riktigt nöjd med resultatet.

fredag 3 februari 2012

Aladdin 29.90

Det är jobbigt när man står i affären och kön är lång som f-n och det står en hylla fylld med Aladdinaskar. För 29.90! Men jag är stark!

onsdag 1 februari 2012

Listan checkas av

När man ska gifta sig är det en hel del som ska göras. Listan är lång men en del saker är checkade. Vi har kyrka, festlokal, brudklänning, frack och piffning till moi. Idag fick jag klartecken från vår tilltänkta toastmaster att han ställer upp (Yay).

Vi har prylar till inbjudningskort och någon helg framöver ska jag, Tinkersmäll och min best woman pyssla ihop dem. Det kommer att ätas fruktsallad och lyssnas på bra musik. Molly Maguire är ett hett tips. Eftersom jag älskar att pyssla kort kan jag inte tänka mig att beställa färdiga kort! Det kommer nog att bli lite små varianter på korten eftersom jag tycker att det är trist att göra exakt samma om och om och om igen.

Klänningen har några små justeringar innan den är klar och jag behöver få bort ett par cm från midjan men det är lugnt. Det hinner jag till sommaren.

Vi har kontaktat en fotograf, men det är inte spikat än.