lördag 31 mars 2012

Atelje Varvet

Vi har precis avslutat att se Prinson Break och vi visste inte riktigt vad vi skulle göra på kvällen så vi bestämde oss för att boota upp fotostudion. Det blev mycket experimenterande med placering av blixtar och annat fotostuff och jag fick leka modell. Jag gillar att ha med rullskridskorna när vi fotograferar, tyvärr är vår lägenhet lite liten för det men de skymtar i alla fall. Detta var som synes innan jag fick the crazy eye!

fredag 30 mars 2012

Sptingtime

Sitter hemma med en elak ögoninflammation och målar naglarna medan det händer massa kul över allt. Hade t.o.m fixat barnvakt till Hugo och såg fram emot en trevlig fredagskväll och så drabbades jag av ögat from Hell! Nåja jag har iaf snygga naglar. En fransk manikyr med twist. På vänsterhanden dekorerades tipparna med rosa hjärtan och på högerhanden med mintgröna rutor. Själva naglarna fick några enstaka blommor. Jag gillar nog det mintgröna något bättre än det rosa. Det känns fräscht somrigt nu när vi börjar få enstaka varma dagar. Yay för sommaren!

tisdag 27 mars 2012

Jobb och motion

Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag får komma tillbaka till Driftservice igen för det gör under för min figur. Det blir dagliga cykelturer och nära till gymmet. Dessutom längtar efter att äta smaskigt fikabröd (mindre bra för figuren) och prata om SMS i fikarummet. ;-) Det är ett gäng galningar och så jag passar in perfekt! Jag ser t.o.m fram emot att bli retad för min kosthållning, när jag kommer på morgonen med 4 matbackar innehållande exempelvis: fil, en smörgås, kycklinggryta med ris, sallad och en frukt eller två.  

Jag längtar efter att få kombinera arbetsklädseln med en chockrosa klocka och naglar i roliga färger och mönster.

Miss you guys! Ju mer jag tänker på det måste jag nog besöka DS och ha med mig lite fika!

Peppen!

Jag funderade på vad jag skrivit om min vikt på sistone och stötte på detta inlägget. Ett bra inlägg om jag får säga det själv. Det var bra att läsa det igen nu när jag har projekt viktnedgång - igen! Jag har inte gått upp i vikt utan ligger strax under min målvikt när jag besökte viktväktarna igår. Jag väger nu 69-70kg och det är en bekväm vikt för mig, jag behöver inte kämpa för att hålla den. Jag vill utmana mig själv och se hur det är att väga ungefär 3kg mindre. Jag minns i början av min viktväktartid, då kunde jag gå ner 3kg på en vecka, nu är jag glad om jag gör det på tre månader.

Tills malmöförkylningen lämnat mig får jag fokusera mig på maten och promenader. I'm on a roll!

Kryper i kroppen

Jag vill träna! Det känns som om Malmö-förkylningen är på väg att lämna mig och så fort den checkat ut beger jag mig till gymmet för ett lite lugnare pass. Jag kommer att vara mycket lyhörd på vad kroppen har att säga om att återvända.

måndag 26 mars 2012

Square tip

Tröttnade på fjärilarna och bestämde mig för att testa att bara sätta mönster på nagelspetsen. Det var svårt att placera mönstret rätt.

söndag 25 mars 2012

Butterflies in the blue

Intensivt blå naglar med vita fjärilar.

torsdag 22 mars 2012

March Attacks!

I helgen åkte 13 tjejer från Luleå Roller Derby, Slaughters Daughters ner till Malmö för att spela sitt första officiella bout. Bout är rollerderbyspråk för Match. Jag vet inte allt vad som måste ingå för att det ska vara ett officiellt bout men bland annat ska man ha full uppsättning domare (7st) och ett gäng (19?) NSOs (non skating officials). Ett antal domare ska vara wftda-godkända, alltså godkända av Women's Flat Track Derby Association. Jag var grymt nervös innan vårt bout. Jag klarade av att se första perioden av boutet som var innan vårt, sen gick jag ner i omklädningsrummet och åt lite, och kontrollerade min utrustning. Jag var nervös så jag skakade. När vi sedan rullade ut på planen var nervositeten så gott som bortblåst. Golvet var rent fantastiskt att rulla på. Det var hur kul som helst att köra, fast vi åkte på pisk så det stänkte om det. Vi har lite punkter som vi kan bli lite bättre på om man säger så. CCR-B har en fördel i att de har ett bättre lag på hemmaplan som de kan möta och de har scrimage (träningsmatcher) varje vecka. Vi är kanske tillräckligt många för att köra scrimage inom laget en gång varannan månad... 

Tyvärr är jag inte nöjd med min prestation. Jag var kass på att hålla min position, kolla bakåt, hålla balansen och att kötta! Kom av planen efter boutet så gott som utan blåmärken. 
Bilden är stulen från fb och jag tror att Magnus Larsson har tagit bilden. 

Vi kom hem från Malmö med många nya idéer, kontakter och ett hjärta som klappar ännu mer innerligt för roller derby! Väl hemma fick jag njuta av den härliga känslan av att få sätta tänderna i en köttbit, ha ost på mackan och klunka i mig ett stort glas iskall mjölk. 

Det känns också kul att två stora profiler inom roller derby i Sverige, Mad Maloney och Swede Hurt, nu äger var sin mössa med texten ROLLERGIRL, virkad av MADicken. 

fredag 9 mars 2012

In the army med mixat mönster

Jag testade en ny variant där jag använde samtliga mönster på en mönsterplatta. I botten har jag Isadoras in the army men färgen syns inte så noga i detta ljuset. Mest nöjd är jag nog med mönstret på långfingret men pekfingrets mönster är ganska kul. Jag har lite idéer på hur jag ska använda dem.

torsdag 8 mars 2012

Sponsorhuset

Här kommer lite reklam. Vi i Luleå Roller Derby finns med på Sponsorhuset och om du ska handla på nätet kan du väl använda denna länken om nätbutiken finns bland de listade på Sponsorhuset. Gör du detta får Luleå Roller Derby en viss procent (2-6%) på köpet och det kostar inte konsumenten något extra. Sponsorhuset har över 200 kända nätbutiker, bland annat CDON, Adlibris, Bokus, Bluebox, Georg Jensen, Lensway, Lyko.se, Spelbutiken etc. Jag lägger upp länken till höger så att ni alltid kan hitta den!

fredag 2 mars 2012

Kullager

Idag har jag tillbringat ett par timmar med att ta hand om min rullskridskor, eller rättare sagt mina hjul. Mina bästa kullager har jag haft på ett par hjul som jag inte använder just nu och jag ville rengöra dem innan jag satte dem i mina värstinghjul. Jag googlade en hel del och såg några klipp på youtube för att lära mig hur jag plockar isär och sätter ihop dem. Jag ville inte rengöra hjulhuset i isopropanolen som jag köpt för att göra rent dem med, eftersom jag var osäker på hur plasten skulle reagera ned kemikalien. Själva hjulen la jag i blöt och skrubbade med diskborsten Nåja, för att göra en lång historia kort kan jag sammanfatta den och meddela att mina grillor är betydligt snabbare nu.

torsdag 1 mars 2012

Pink rollerskate

Sedan jag såg Mayas halsband har jag velat ha ett som det. I helgen kom wicked rosie med ett likadant och denna gången fick jag veta var det kom ifrån! Nu har jag en rosa sparkling rullskridsko att hänga om halsen. Halsbandet finns som turkos rullskridsko också och kanske kommer det till min smyckesbox...