söndag 29 april 2012

Kollo på Sandön

Kl 12 i lördags lämnade 4 stadsbor fastlandet och begav sig till Sandön för att röja betesmark till fåren.

Vattnet glittrade inbjudande när vi roddes över till ön. Jag lyckades stå emot inbjudan tack vare den tjocka isen som låg kvar längs strandkanten. Trots att jag är en salt västkusttjej så gillar jag inte båtar. De är vingliga! Jag lyckades hålla mig torr men det var nätt och jämnt.

Väl framme fick vi installera oss och dricka en kopp kaffe och sen startade arbetet. Först hjälpte vi till vid vägningen av de små lammen (nuttinuttinutt!) och vi passade på att gulla med dem under tiden. Sen kom det jobbet vi blivit anlitade för; att dra ris till högar och elda upp det. Hobbypyroman som jag är tog jag på mig att ta hand om elden. Den var svårstartad men till slut brann det rejält! Då gick det att med hjälp av traktorn lägga på hela högar med ris. Med risk att bränna av mig ögonbrynen petade jag in pinnar i elden. Vi arbetade ca 6 timmar med ett kort avbrott (jag ville ju inte lämna elden för länge oövervakad) för mat. Ett par av oss lämnade ön på kvällen medan jag och kaiser göser stannade kvar. Det blev 1,5 timmar i bastun med öl och skitsnack och bad i isvak! Nåja, jag badade bara fötterna men det räknas väl? ;-)

Dagen efter var det åter igen underbart väder och vi kunde inte låta bli att elda lite till innan vi också åkte tillbaka till fastlandet.

torsdag 26 april 2012

Helt salig

Jag har tränat idag och halsen känns bra!

Gatorna kring Varvet har sopats.

Var är solen?

tisdag 24 april 2012

Halsen! Amputera?

Jag är inte på topp nu eftersom min hals inte slutar göra ont. Jag tror inte jag varit helt frisk sen innan boutet i Malmö och det påverkar mitt humör negativt. Jag vill kunna komma igång med löpträningarna och satsa allt på rollerderbyträningarna. Jag vill träna! Det värker i kroppen av träningssug. Det är alltså inte bara halsen som gör ont. Jag konstaterar att jag degar ihop när jag inte kan träna. Igår blev det en rostad macka med jordnötssmör och banan! Vad är det för dumheter?! Dumheter! Om jag är sjuk mycket längre kommer jag inte behöva skridskor för att rulla fram Jag vill vara frisk, att Luleå Kommun ska sopa gatorna och att sommaren ska komma så att jag och tjejerna kan rulla (rullskridskor) utomhus. Derby <3

Naglar x 3

Nä, det blir inte bloggpaus men ibland undrar jag varför jag bloggar. Här kommer tre olika designer på naglar som inte kommit upp i bloggen än. Den som jag har nu är den komönstrade och det enda jag kan säga är att den är urkul! Jag blir glad av den eftersom den är så oseriös.

Try Outs!


söndag 22 april 2012

Skriver för tomheten (eller tomten)

Ibland undrar jag varför jag bloggar. Det känns motiverat att ha Hugos blogg eftersom jag har släkt och vänner som vill följa hans bravader. Men varför min egen? Jag lägger upp bilder på mina "nya" naglar jag skriver om vikt, träning och mig, mig, mig. Min blogg är som en dagbok utan att gå på djupet och kanske där det dags att avveckla den och gå över till dagbok istället. Dagbok i elektronisk form, självklart! Jag skriver mycket snabbare med tangentbord än för hand. 

Har jag tänkt genom detta? Blir det bloggpaus? Är detta ett farväl till mina fem läsare?

lördag 14 april 2012

Aqua lace

En klassisk konad design.

torsdag 12 april 2012

New nails - again!

Jag råkade klicka hem några konadplattor och ett par nagellack och denna veckan har jag testat lite nya designs. Färgmässigt var det inte helt lyckat men jag gillar mönsterna.

tisdag 10 april 2012

After Påsk

Påsk ligger efter julen som mathelg. Jag skulle kunna säga jul "light". På påskbordet har vi bantat ner julbordet både vad gäller olika sorter och mängd. För min del blev det en hel del korvgrillning tack vare det fina vädret men jag var förberedd och hade inhandlat vikvtäktarkorvar. De var inte lika goda som grilli makkara men betydligt nyttigare. Jag åt av allt som serverades på påskbordet och det så att magen stod i fyra hörn. Min stora räddning var att vi inte hade den stora godisskålen som brukar finnas på påsken. Summa summarum var jag på viktväktarna idag och jag hade gått upp ynka 0,2 kg och det räknas inte. Eller jo det gör det; 0,2x5=1kg men nu hade jag ju gått ner mycket till förra invägningen (1kg) så det kändes ganska naturligt att plussa denna veckan bara för det. Nu är jag back on track och nästa vecka blir det minus igen.

måndag 9 april 2012

A day at the race

Bestämde mig för att få bukt på min dygnsrytm och att jag därför skulle gå och lägga mig innan 23. Tur att jag kan blogga från iphonen.

Jag var tvungen att ta bort mitt förra nagellack idag men jag är glad att det höll hela helgen. Idag blev det en hyllning till mitt tidigare faviritmönster, svart-vitrutigt. Enkelt och lite sportigt.

torsdag 5 april 2012

Påsknaglar

Min tanke var att jag skulle ha påsktema på mina naglar, men det gick i stöpet. Det blev inte som jag tänkt mig. Efter många försök dissade jag påskidén och satte mig för att surfa lite inspiration. Ganska direkt såg jag en bild på naglar som blivit stämplade i två färger och så bestämde jag mig för att göra ett försök. Det blev inte så mycket påsktema över det men jag är grymt nöjd ändå. Dessutom har jag kommit fram till att vissa nagellack innehåller tillräckligt mycket pigment för att stämpla med. Dessutom behöver nagellacket inte vara trögflytande för att gå att stämpla med.

onsdag 4 april 2012

Run Forest!

Igår fick jag årets första löptur utomhus och jag är mycket stolt över mig själv. Jag ska köra ett 16v program för att springa milen på under en timme och det innebär att springa 3 ggr i veckan. Jag har tagit första steget mot en bättre kondition och en mer slimmad kropp. Jag har redan slutat med muskelbyggande styrketräning men jag har kört lite enklare styrka mer Rollergrrrlsen och bodypump en gång.

tisdag 3 april 2012

Crisp swirls

Jag börjar få lite längre naglar (vilket innebär att någon av dem kommer att gå av snart) och jag njuter av att göra fransk manikyr. Jag hade först tänk göra en annan variant men den blev inte så bra som jag tänkt så jag tog mitt andra alternativ. Lite kul och lite classy.

måndag 2 april 2012

Glad överraskning

Förra veckan bestämde jag ju mig för att ta tag i min vikt och gå ner ett par kg tills det är dags att gifta sig. Jag var en strikt och duktig viktväktare fram till torsdag kväll då jag drabbades av the crazy eye. I min ynklighet beordrade jag min käre sambo att köpa en påse chips till mig på vägen hem, vilket han också gjorde. Jag satt i soffan och smällde i mig 75% av påsen. Dagen efter var tanken på den planerade lunchen (Smal asiatisk soppa) som bortblåst och jag mumsade i mig rester som jag hittade i kylen. I helgen blev det resten av chipspåsen, hemmagjorda hamburgare, krämig kassergratäng med smördegslock, glass och vin. Det enda som jag gjorde i helgen som var bra för min viktnedgång var ett rollerderbypass och att jag skippade nattmackan igår. Fatta min förvåning när jag gått ner 1,1kg sen förra veckan! Då var jag på vv på eftermiddagen och då väger jag lite mer än innan lunch och jag kanske hade på mig ett par lättare jeans, men ändå! Nu siktar jag på att överleva påsken utan att gå upp så mycket. Jag kommer ihåg förra påsken då jag spårade ur totalt och det tog tre veckor att komma på rätt köl igen. Jag tror att jag ska ta med lite linssoppa (fantastiskt god sådan) och lite skalade morötter till stugan så jag kan dämpa lite av suget.