torsdag 31 maj 2012

Den gamla kroppen

Idag var jag på massage för att lösa upp mina stela axlar. Min massör är inte bara massör utan även sjukgymnast och personlig tränare. Han fick titta på min stukade fot och jag fick lite tips. Nu ska foten tränas upp igen!

onsdag 30 maj 2012

Trakatorförare

Jaha, då var man med traktorkort. Denna traktor kommer jag att köra i sommar. Det är lite annorlunda mot truckkörning men det gick ganska snabbt att få kläm på det. Jag tycker dock att det är lite läskigt med trånga utrymmen men det får jag snart kläm på.

onsdag 23 maj 2012

Naglar på jobbet

Efter tre dagars förkylning ska jag imorgon göra ett försök att ta mig till jobbet. Matlådan ligger i kylen men i övrigt är väskan packad. Naglarna är nymålade... Ja, du läste rätt, jag målar naglarna inför jobb i produktionen på SSAB. Varför? Jo, för att jag gillar att sticka ut. Jag vill lysa upp det dammiga och smutsiga med ett par färgglada naglar, ett glatt leende och en vass tunga.

Sovbok

Jag lyssnar ofta på en talbok innan jag ska sova och ibland somnar jag till den. Förra boken var Du gamla du fria av Liza Marklund och det var en bra kvällsbok. Idag har jag börjat lyssna på Kriget är slut av Morgan Alling och det verkar vara en bra bok men den funkar inte som kvällsbok. Jag kan inte koppla av när jag hör om barn som far illa. Usch!

Flyer fresh meat


måndag 21 maj 2012

Radical Rollers - Black Block

Ume Radical Rollers fyllde 2 år och firade det genom att ha en scrimmage mot ett blandlag som till 3/4 bestod av Slaughters Daughters 1/8 Black River Rebels och 1/8 Radicals. Jag var otroligt nog inte nervös innan utan såg det bara som en kul grej. Det var så roligt att spela mot ett lag som är jämnstarkt med vårt. Jag körde hårdare nu än i Malmö... Vi ledde stort 2/3 av matchen och sedan hämtade de upp men det slutade ändå med seger för Black Block. Jag lyckades stuka foten och vrida till knät mot slutet av scrimmagen men med två spelare redan borta från vårt lag kämpade jag på ändå.


Helgens drabbning gör sig påmind. Man ska inte träna när man är förkyld men eftersom jag ville scrimma samt att vi var så få så struntade jag i förkylningen. Det betalar jag för nu. Jag är hemma från jobbet med en dunderförkylning på halsen. Men jag ångrar INTE en sekund att jag spelade! Derby <3


torsdag 17 maj 2012

Ordkontroll (captcha)

Igår när jag läste genom mina bloggar var jag vid ett tillfälle sugen på att lägga en liten kommentar. Jag skrev det jag ville och sen kom jag till ordkontrollen och då tog min lust att kommentera slut. Detta har hänt vid ett antal tillfällen, att jag struntat i att kommentera för att jag inte känner för att klura ut vilka bokstäver det är som är förvrängda. Jag vet att det är fler bloggläsare än jag som inte skriver kommentarer pga detta. Här kommer en länk på hur du kan ta bort ordkontroll så att du får fler kommentarer från såna som är som jag. Saxat från deras sida: Blogger har redan ett inbyggt skydd mot spam vilket gör att spammare oftast inte anser det mödan värt att satsa på Blogger-bloggar när de skriver robotscript. Du hindrar inte mänskliga spammare genom att använda ordkontrollen, bara robotar! 

Jag har upptäckt att många bloggare faktiskt inte vet om att de har ordkontroll på kommentarerna.

tisdag 15 maj 2012

Blommor i gröngräset

Behövde lite ny design på naglarna. Grön depend på grön depend. Det kanske är för lite skillnad på det gröna mot det gröna men det är en diskret design.

Pragsemester

Redan i somras planerades denna resa till Prag tillsammans med sambo, svägerska och svåger.

Från flygfönstret kunde vi se de gula rapsfälten. Vi anlände till Prag på onsdagen vid lunchtid och åkte på söndagen. Där emellan fick vi en stor dos kultur och nöje. De första tre dagarna var det strålande sol och 25-29 grader, snudd på för varmt för att vara i en storstad.

Coola husfasader.

Med utsikt över den astronomiska klockan drack vi vistelsens dyraste öl, 140czs. Medan vi drack vår dyröl och väntade på att klockan skulle slå satt vi och WiFi-knarkade (uttalas viffi). Checkade in på fb, la upp bild och smsade med Furufjärden.

Det blev förstås en hel del öl under våra dagar i Prag. På en pub (Pivovarsky Dum?) köpte vi en ölprovning där vi fick smaka 8 olika sorters öl. Nässelöl var ingen höjdare men Cherry Sour var inte alls dum! Fenix var ett grymt gott veteöl. Sista kvällen satte vi oss på första bästa spårvagn och åkte ett antal hållplatser på måfå. Den tog oss till vistelsens billigaste öl. För 104csz fick vi 4 öl, det innebär att ölen kostade 9,5kr/st.

Karlsbron by night.

Jobb DS

Tillbaka på SSAB igen och galningarna på DS. Denna gången tog det inte två dagar att komma in i jargongen utan 2 timmar. Jag kommer att köra traktor i sommar men traktorn jag ska köra är trasig och blir klar nån gång nästa vecka. Hur går det med min övningskörning?

måndag 7 maj 2012

I natt jag drömde

Bea inspirerade mig att skiva om en dröm jag drömde i natt. 

Jag drömde att jag var på ett bröllop. Det var en barndomskompis som gifte sig och i verkligheten har jag inte sett honom på 14 år. Det lustiga var att det inte var ett bröllop i dess vanliga bemärkelse. Det var i kyrkan men det var ingen präst med och "brudparet" och deras vänner framförde roliga sketcher som handlade om deras liv tillsammans. Jag kommer inte ihåg varför "brudgummen" kom in med tre av "brudens" klänningar på sig, det såg bara underligt ut...

Plötsligt fick jag syn på ett par rullskridskor som jag kände igen! Lady Lovelyblocks var också bjuden på bröllopet. När jag tittade på min kavaljer visade det sig att det var vår head ref, Papa Smurf. 

Beas dröm var lite mer logisk men drömmen jag beskrivit är en typisk Karindröm som handlar om det som rör sig i mina tankar nu: Bröllop och Roller Derby. Jag vet inte hur min barndomsvän kom in i den. 

fredag 4 maj 2012

Flowers in the Blue

På Maxi hade de köp 3 nagellack från Depend för 25kr. Jag vet att jag har en del gröna och blå lack sedan tidigare men jag kunde inte låta bli :-)

Det blev lite somrigt blommigt i blått.

Dots

Jag är less på dessa naglar nu men jag vill föreviga dem innan jag byter nagellack.