söndag 30 september 2012

Månadens utmaning

Maya inspirerar till månadens utmaning. För min del kommer det inte att innebära några stora förändringar i min träning eftersom jag redan är grymt nöjd med vad jag åstadkommer på gymmet och på Roller Derby-tracket.

Vad vill jag förändra?

Jag vill fortsätta med träningen som jag kommit igång med (undantag för Turkiet) och dra ner på mitt kolhydratintag. Jag vill bli av med fett och få mer muskler. 

Hur ska jag göra det?

Jag är ingen godisfantast, men jag gillar chips och tycker att det är grymt gott med nybakat bröd. Måltiderna ska innehålla mer grönsaker och kolhydraterna som intas ska vara i måttlig mängd och av bra kvalitet. I början av veckan ska jag planer in vad jag ska träna och vad vi ska äta i veckan. 

Vad har jag för mål (helst mätbara)?

-Inget godis, chips, kakor, glass eller tårtor. 
- Max två tillfällen med intag av alkohol. 
- 5 träningspass i veckan.
- Foto innan och efter samt jämförelse av mått på midja, stuss och lår. 
- Dricka minst 2 liter vatten om dagen.

Hur ska jag förbereda mig?

- Planering är A och O. Planera mat och träning. 
- Inte köpa hem chips. 


Vad kommer att bli extra svårt?

- Att säga nej när jag blir bjuden på något. 
- Att avstå från att ta ett glas vin eller öl till maten då och då. 
- Att skippa kvällsmackan. 


Hur hanterar jag svårigheterna?

- Undviker att gå hungrig, eftersom det är då jag faller för frestelser.
- Tillåter mig smoothies, kesella med blåbär, keso och banan eller nötter när jag blir sugen på något. 
- Inte tumma på reglerna. 


Vad har jag för stöd?

- Min man: Han är också med på utmaningen till viss del. 
- PT-Peter (även om han inte vet om det) eftersom han peppar till träning.
- Alla mina Rollergrrrls. 


Vad vill jag belöna mig med. 

Jag tror att jag ska tona håret. 


måndag 24 september 2012

Semester

Såhär på varmare breddgrader oroar jag mig för att jag tappar det jag tränat upp de senaste veckorna. För att stilla min oro blev det lite hemmagym med benböj, situps och armhävningar.

tisdag 18 september 2012

fredag 14 september 2012

Pass 3 med PT-Peter

I fredags hade jag tredje träningspasset med PT-Peter.  Vi finslipade lite på tekniken på frivändningarna och det är svårt att få till timingen och att använda benen tillräckligt mycket. Jag och koordination är ju inte bästa kompisar. Sedan testade vi att maxa i marklyft och jag klarade 90kg! Sista lyftet körde jag med dragremmar för mina händer orkade inte hålla så tungt. Jag fick ett nytt cirkelprogram till första passet för att få upp flåset lite mer och gissa om jag kommer att flåsa när jag kör det! Programmet börjar med chins och jag sa direkt: "Det där kan jag inte", men greppade ändå stången och drog mig upp! Det blev bara 2,5st men det är betydligt fler än de 0 som jag trodde mig kunna klara. :-D 

PT-Peter frågade om jag inte skulle satsa på tyngdlyftning istället för Roller Derby. Jag bara skrattade. Jag kör ju styrka för Roller Derbyn och för att få en snygg kropp. 

Fit is the new skinny. 

Efter ett saftigt off-skatespass med rollergrrrlsen i tisdags, träffen med PT-Peter i onsdags och mer Roller Derby igår sitter jag nu här med saftig träningsvärk och njuter. Idag ska kroppen få vila. 

Den nya cirkeln (ingen vila mellan!) till stöt-marklyft-benböj: 

2-3 chins
20 kettlebellsvingar
5 "dubbel" burpees (två armhävningar på varje burpee)
15 dips på bänk

4 varv med 30-35s vila mellan varven

måndag 10 september 2012

Zebranaglar

I fredags samlades zebrorna (domarna) och NSOerna (Non Skating Officials) vid vattenhålet (Bishops) och bjöd in oss Rollergirls. För att hedra våra zebror dekorerades naglarna med zebramönster.

Dagens husmorstips

För att slippa kladdiga burkar när du häller upp nykokt sylt på burk behövs gladpack, ett gummiband (eller annan fästanordning) och en sax.

Fäst gladpacken för öppningen på burken och klipp hål i plasten. Häll i sylten och ta sedan bort plasten och... Tadaaaa! En okladdig syltburk! Det som spilldes på utsidan fångades upp av gladpacken.

onsdag 5 september 2012

Uppdatering av årets träningsmål

I början av året skrev jag detta inlägg om hur jag skulle lägga upp min träning under året. Detta med att fokusera på kondition och inte styrketräning gick ju inte så bra. Jag styrketränar mer och hårdare än någonsin men jag tycker att det är så kul! Dessutom blir jag förkyld efter varje gång jag varit ute och sprungit. 

Men jag kan rapportera att jag har gjort 123 av 200 träningsdagar i år och det känns bra! Jag måste bara tipsa om FunBeat, det är en superbra träningsdagbok där det är lätt att hålla koll på sina träningsmål. 

lördag 1 september 2012

Gymmet en lördag

Egentligen brukar jag vila från träningen på lördagar men idag kände jag ett grymt sug att lyfta vikter. Jag har ju vilat flera dagar pga smärtan i bröstkorgen. Jag skulle egentligen kört dips idag men det hoppade jag över för att inte påfresta revbenen för mycket.

Jag har gjort två fina inplastade kort med mina gymprogram på både fram- och baksida, att ha med när jag tränar.