söndag 28 oktober 2012

2008-2012

Fram tills nu har min formtopp varit precis innan jag blev gravid med Hugo, hösten 2008. Idag var kameran med till FVC och förevigade när jag gjorde chins. Jag kan konstatera att det är mer muskler idag och att jag fortfarande gillar detta träningslinne!

Ja, jag tycker att det är snyggt med muskler och är stolt över vad jag åstadkommit. :-)

torsdag 25 oktober 2012

Törst eller hunger?

Jag har upptäckt en sak. Flera kvällar på rad har jag blivit törstig och de gånger jag ignorerat det har törsten direkt efterföljts av hunger. Äta på kvällen = dåligt. Det är bättre att dricka det där vattnet när törsten kommer, inte vänta på hungern och riskera att falla för frestelsen att äta för sent på kvällen. 

söndag 21 oktober 2012

Konad step by step

Jag har fått många frågor om hur jag gör mina naglar och här kommer några bilder av makeing the nails. Jag började med baslack och bakgrundsfärg.

Sedan målade jag färgen för mönstret (silver) på mönsterplattan och skrapade av överflödsfärgen. Jag lyfte sedan mönstret med gummistämpeln och tryckte den mot nageln och mönstret överfördes till nageln.

Denna gången målade jag yttersta delen av nageln med mer glitter. Slutligen målade jag hela nageln med rikligt av Seche Vite, överlack. Jag köper de flesta prylarna på Välaboden och detta är det jag har. Jag har köpt några plattor på ebay men frakten från staterna gör att det kostar ungefär samma som på Välaboden.  

lördag 20 oktober 2012

Sockersug = noll

Är på föreningsutbildning och mina kära vänner och kursdeltagare mumsar godis. Det gör inte jag och jag är inte ens sugen! Känns gôtt!

onsdag 17 oktober 2012

Träningslycka

Det känns så bra med styrketräningen! Hade ett pass med PT-Peter idag och det var en saftig endorfinkick. Han får mig alltid att klara mer än jag trodde var möjligt. Utmaningen som jag fått denna gången är att genomföra cirkeldelen i mina pass men högre tempo, mindre vila mellan övningarna. Bra för flåset. Vi plockade bort stöt och axelpress från passen eftersom jag har ett muskelfäste i axeln som inte är min kompis just nu.
Jag ska investera i ett par dragremmar så att jag kan lasta på lite extra i marklyften utan att riskera att tappa stången.
Jag är lite irriterad över att jag inte klarade 50kg i frivändning men jag började tvivla på mig själv och det låste sig men jag siktar på revansch!

lördag 13 oktober 2012

Strong it the new skinny

Jag hittade denna bilden på fb (länken står överst på bilden) och förutom denna månaden när jag totalt skippat snabba kolhydrater så kör jag så här. Jag gillar dessutom att lyfta tungt. Det är härligt att testa sina gränser, att lasta på lite till och testa om det går. På köpet får jag större muskelmassa vilket bränner mer energi dygnet runt, även när jag ligger i soffan!

Dessutom kör jag med "deserve the shower" dvs, jag duschar inte om jag inte har tränat. Kanske låter skunkigt men med tanke på att jag tränar 5 dagar av 7 så - Näää. Detta är egentligen inget jag planerat utan det har bara blivit så. Det känns konstigt att duscha utan att ha tränat, jag frågar mig själv: -Varför ska jag duscha? Jag är ju inte svettig.

Oktoberutmaningen dag 13

Sitter här och sippar på min proteindrink och njuter när jag tänker tillbaka på dagen. 

1. Idag har vi varit på födelsedagsfika där köksbordet dignade av sötsaker. Jag hade bestämt mig för att inte äta något och det stod jag fast vid trots att det såg mycket gott ut. Det är tur att det inte är kaffe som jag ska avstå ifrån för det var min substitut under födelsedagsfikan!

2. Maken har arbetat hela dagen och när middagen sjunkit lämnade jag Hugo i hans vård och stack iväg till gymmet. Det är egentligen inget att skryta över eftersom jag var grymt sugen på att gymma. Gymma en lördagskväll är något jag absolut inte skulle fått för mig att göra för två månader sedan. När jag tänker efter har det nog bara hänt EN gång tidigare och det var för 5 veckor sedan. I'm on a roll!

Proteindrinken är slut inlägget är detsamma. 

fredag 12 oktober 2012

Purple Leopard

Behövde något nytt och tufft på naglarna. Jag är mycket nöjd med resultatet.

torsdag 11 oktober 2012

Roller Rerby i drömlandet


Derbydröm

Jag vaknade och var ensam i lägenheten där jag och några andra roller girls bodde eftersom det var bortabout. Lägenhet är kanske för mycket att säga, det var ett studentrum på ca 25m2 och vi bodde 4 personer där. Det var kläder, skor och utrustning över allt.

Det var 20 minuter kvar till matchstart. Jag bestämde mig för att sminka mig och sedan leta upp min utrustning. Jag hörde klockan pipa 18.00 och jag fick ett sms från Swede Hurt. "Du var ute ur matchen eftersom du inte var på plan när klockan slog men att om du kommer hit fort får du dispens"

När första jammet som jag deltog i blåstes igång upptäckte jag att jag varken har skydd, rullskridskor eller hjälm på mig. Sneglade på refsen men de verkade inte märka nåt. Jag sprang runt banan.

Nästa jam var Hugo (min son, 3 år) och Gärdis (min man) också med på. Det beslutades att Hugo ska vara jammer (i min dröm startar jammern längst fram i packet) om han kan stå still 30sek innan jammet blåses igång. Jag insåg att jag har tillfälle att hämta min utrustning och rusade iväg. Hugo kan nämligen inte stå till mer än 15sek.

När jag flämtande kommer tillbaka viftar mina medspelare att jag ska direkt in på planen. Hugo och Gärdis är där. Jammet blåses igång och den andra jammern sticker iväg. Efter ett halvt varv tittar en av jammer refsen på mig och säger "no points". Jag blir förbannad för att ingen berättat att det är jag som är jammer och den andra jammern flinar när han (!) rullar förbi igen. Min stubin tog slut och jag började puckla på honom. En basketkille (2m!) kommer fram i blått och vitt linne och säger att vi ska sluta slåss. I min dröm har vi vakter på planen som rycker in när deltagarna slåss. Han stoppar in våra händer i papperspåsar och knyter om med ett snöre, för så gör man med slagskämpar i min rollerderbydröm.  

THE END

måndag 8 oktober 2012

Oktoberutmaningen dag8

Nu har det gått en vecka av oktoberutmaningen och jag känner mig nöjd. I lördags föll jag visserligen för frestelsen och tog bröd till chilin och herre gud, vad gott det var. På söndag ignorerade jag mitt felsteg och var tillbaka på banan med kolhydratsfattig kost och drog mig ut på en promenad i mörkret för att få mitt femte och sista träningspass för veckan.

Träning vecka 41:
Måndag: Vila
Tisdag: Gym, träningsprogram2
Onsdag: Promenad
Torsdag: Roller Derby
Fredag: Gym, träningsprogram1
Lördag: Vila
Söndag: Gym, träningsprogram2

Typ nåt sånt tror jag det blir.

Jag tycker att det är ganska svårt att komma på vad vi ska äta eftersom jag inte ätit efter GI tidigare.

Jag var förresten på viktväktarna idag och -1kg sen förra veckan. Jag tar det med en nypa salt.

fredag 5 oktober 2012

Oktoberutmaningen dag 5

Första helgen i oktoberutmaningen är här. Jag älskar ju att dricka ett glas vin till fredagsmaten och avsluta kvällen med chips i soffan till en god film eller smyga iväg till BA för en god öl. Nu blev det kolsyrat vatten till maten och en god film utan chips. Det funkar men det är småtufft, speciellt eftersom sambon inte avstod från sitt vinglas, men jag är stark!

Test designer

Ville bara testa lite olika designer.

onsdag 3 oktober 2012

Jojjo

När man tittar på kurvan så ser jag ut som värsta jojobantaren men om man tittar på vikten så ser man att den ligger inom ett spann på 1,5 kg. Det vill säga förutom när jag varit på semester. Det är därför jag har peak i maj och september men det är sånt som bara sitter tillfälligt. Sedan jag kom hem från semestern har jag gått ner ca 1 kg. Nu vet jag att jag inte ska stirra på vågen eftersom jag kör styrketräning men jag tar vikten med en nypa salt nu för tiden.

måndag 1 oktober 2012

Dag 1 på oktoberutmaningen

Dagen började lite knasigt med att jag fick för mig att göra lördagsfrukost och baka scones. Maken och sonen fick äta scones medan jag åt fil + musli och fullkornsrågbröd med ägg. Jag vet att musli inte är direkt lågt på kolhydrater, men jag vill ha något i filen.

Maken plockade fram kameran och fixade förebilden och jag noterade dagens mått. Jag ska inte tjuvmäta mig med måttbandet, men vågen kommer att nyttjas då och då.

Sedan var det planering av mat i veckan och jag har googlat GI-recept så det blir idel nya recept med undantag från den klassiska husmansrätten Ärtsoppa med fläsk.

Dagens shopping fyllde kylen med grönsaker och frysen med bär.

Tänk vad som hänt sedan jag gick med i viktväktarna 2002, då var fettet så farligt, nu är det kolisarna.