tisdag 9 september 2014

Stenkoll på maten

Sedan två veckor har jag stenkoll på maten och kör mitt eget kostprogram. Det funkar super och är riktigt roligt.

Jag tackar kollega Magnus för två veckor sedan pratade om att skära ner på kolhydraterna (bröd, pasta, ris, potatis, socker...) och jag tyckte att det lät super och plockade fram min LCHF-kokbok, fast egentligen är den snarare LCHQ (Low Carb High Quality fat) och passar mig ypperligt.

Det är roligt att laga nya maträtter och jag fascineras av hur gott och mättande det är. Jag var tvungen att köpa nya matlådor så att jag kan frysa in mer och kan variera lunchmaten mer. Tidigare har jag lagat storkok som jag sedan ätit av i fyra dagar. Dag tre var jag rejält less på maten trots att det egentligen var god mat.

Jag har lagat squashlasagne, ugnspannkaka utan vetemjöl, kycklinggratäng med blomkålsris. Mina köksskåp är fyllda av bönor, frön, nötter och diverse skumma mjölsorter. Nackdelen är att mjölsorterna kostar skjortan... :-/ Jag använder kokosolja (tack kollega Johanna) och det är gott!

Jag vill tipsa om en bra blogg där jag också hittar många recept: 56kilo

Jag har tappat 1,2kg och det är väl inte så mycket men jag är nöjd och jag mår bra. Jag har inte ätit godis under dessa två veckor trots gottegrisarna jag delar kontor med. Jag kan tillägga att jag en dag i veckan går lös på sånt som jag inte "får" äta annars. Fredagar är min äta-lunch-ute-dag men eftersom mina portioner blivit mindre blir jag mätt snabbt.

Over and out! Nu ska jag hämta tvätten innan tvättstugan låses.