söndag 17 oktober 2010

Puttanesca

Det är som om någon frågat min sambo om vad han inte gillar och sedan satt ihop en rätt av det.

-Låt se, vad är det du inte gillar?
-Ansjovis, kapris, oliver, kikärter, viss ost, blodpudding och bär.
-Nåja, inte ens jag skulle tillsätta hallon och björnbär i en tomatsås, så det slipper du. Blodpudding åt jag och Hugo härom dagen så det skippas också. Kikärter ska läggas i blöt över natten innan kokning så det går också bort, men resten kör vi på!

Det finns säkert flera olika varianter på denna rätt men såhär gjorde jag: Jag hettade upp olivolja, vitlök, ansjovis och när ansjovisen smält tillsatte jag krossade tomater, chili, kapris och svarta oliver. Såsen fick koka några minuter och sedan smakade jag av med oregano, salt, peppar och persilja. Rätten serverades med kokt pasta och toppas med rikligt med parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar