måndag 15 februari 2010

Ett viktväktartips

Fick mail från viktväktarna idag där en viktväktare berättade sina bästa tips för viktnedgång.
  1. Gå på möte - det är ett koncept som verkligen fungerar
  2. Skriv i Checklistan varje dag så du har koll
  3. Räkna ut ProPoints värdena i dina favoritrecept
  4. Låt dig inspireras av ViktVäktarnas kokböcker och veckomaterial
  5. Motionera för att må bra
Det jag reagerade på var punkt 3, Räkna ut ProPoints värdena i dina favoritrecept. Det måste vara i skrämmande syfte för många av mina favoritrecept är kaloristinna. Som exempel räknade jag ut propointsvärdet för Flygande Jacob och trots att jag räknade i underkant fick jag en portion till 18 propoints och då är inte riset inräknat... Med en halv dl ris till blir det 22 propoints och det är mer än 75 % av mina dagliga points. Då blir det till att ta av veckobonusen. Nä mitt heta tips är att hitta nya favoriter, nya spännande recept. Våga och vinn!

Jag måste tillägga att jag räknat efter och min orgie i onyttigheter i lördags höll sig inom ramen för min veckobonus. För att summera det hela så var chipsen inte så goda som jag tänkt mig men brödet var istället gudomligt gott!

1 kommentar:

  1. Jag har ett recept på flygande Jakob som är ok!

    Kolla in...

    Min version av Flygande Jakob a 13 points per portion


    Flygande Jakob


    4 portioner

    900gram kalkonfilé
    1 paket bacon(som skall hårdstekas i små bitar)
    200 gram champinjoner
    2 dl grädde 9%
    1 dl creme fraiche 6%
    lite chilipulver
    2 skivade bananer
    1/2 dl saltade jordnötter

    Sätt ugnen på 225 grader.
    Klipp kalkonbitarna i små bitar,bryn dem och stek tills de är helt genomstekta. Lägg de stekta kalkonbitarna i en ugnsform. Stek baconen tills de är hårdstekta. Skiva champinjonerna medans baconen steks. Lägg de stekta baconen på hushållspapper. Bryn champinjonerna lätt. Vispa ihop grädden med cremefraichen och lite chilipulver. Häll sedan gräddblandningen över kalkonen.Fördela bananskivorna,baconen & svampen över kalkonen.Gratinera 20 minuter. Häll jordnötterna över kalkonen efter halvtid, dvs ca 10 minuter efter att du satt in ugnsformen

    Servera gärna med potatismos.

    http://viktresamedpropoints.blogg.se/2010/february/

    SvaraRadera